Захоплення людей у Луцьку: Зеленський зізнався, як намагався зупинити терориста
Категорія
Україна
Дата публікації

Захоплення людей у Луцьку: Зеленський зізнався, як намагався зупинити терориста

Захоплення людей у Луцьку: Зеленський зізнався, як намагався зупинити терориста
Джерело:  online.ua

В Офісі президента України наголошують, що український лідер Володимир Зеленський вмовив луцького терориста Максима Кривоша (Плохого) відпустити спочатку трьох людей, а потім взагалі здатися. Сам глава держави вже встиг розповісти, про що розмовляв зі злочинцем, який утримував 13 заручників у Луцьку. За словами президента, спочатку потрібно було оцінити його вимоги, оцінити, чи адекватна він людина, а потім уже розпочинати комунікацію. Про це повідомляє ONLINE.UA з поисланням на сайт Офісу президента.

"Ми хотіли тримати все на контролі, що відбувається, тому що були дійсно трішечки не зрозумілі вимоги - потрібно було зрозуміти, через що це відбувається. Якщо навіть говорити про вимоги, чи відпустить він людей... потім з'явилася інформація, що замінували не тільки автобус, але ще в Луцьку є такі місця. Всі впродовж десь 9 годин розмовляли з ним, від психологів до перемовників. Людина хотіла тільки одного, бо погрожувала і хотіла тільки одного, щоб виконані були його вимоги. Пропонували одразу зробити спецоперацію, яка ми з вами не знаємо, чим би закінчилась. Тобто це був би штурм, швидкий, я впевнений, він був би результативним, але завжди є небезпека, що можуть загинути люди, хтось може загинути, якась кількість і це дуже небезпечно. Тому ми порадились: я захотів проговорити з цією людиною по телефону. І спробувати домовитися, щоб він відпустив людей. Я спробував, говорив з ним", - розповідає Володимир Зеленський.

За словами глави держави, він говорив з терористом 7-10 хвилин - президенту вдалося домовитися, що злочинець зробить перший крок та відпустить декількох заручників.

"Я попросив його відпустити пораненого, вагітну жінку і дитину. Він сказав, що пораненого немає, що це був блеф. Тому домовилися, що він відпустить три людини, і я після цього запишу відео. Після того, як відео вийде в соцмережі, він через пів години випускає всіх людей. Приблизно так і відбулось. 30-40 хвилин і він відпустив заручників. І для мене все це очевидно. Це очевидні для мене кроки. Якщо ми можемо щось робити без штурму, якщо ми можемо не ризикувати життям хоча б однієї людини то… я з такими принципами живу, жив і буду жити. Тому маємо результат. Результат – всі живі. Ми не боремося за рейтинги. Ми боремося за життя. Для мене це найголовніша цінність", - підсумував Володимир Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше криміналіст Юрій Ірхін назвав головну помилку Володимира Зеленського під час переговорів з луцьким терористом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?