У Путіна є 3 плани: політолог пояснив, до чого готуватися Зеленському та українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна є 3 плани: політолог пояснив, до чого готуватися Зеленському та українцям

У Путіна є 3 плани: політолог пояснив, до чого готуватися Зеленському та українцям
Джерело:  24 канал

Нещодавно очільник Кремля Володимир Путін знову відвідав анексований Крим - його вчинок зразу ж розкритикував не тільки офіційний Київ, але й чимало міжнародних гравців. Трохи пізніше з окремою заявою виступив глава держави Володимир Зеленський, який наголосив, що проти відновлення водопостачання на півострів. Експерт-міжнародник Ігор Соловей вирішив пояснити, які плани щодо Криму має Кремль та до чого можна починати готуватися владі країни та простим українцям. За словами політолога, своїми поїздками в Крим Путін постійно обґрунтовує, в першу чергу, для росіян, у другу, – світового співтовариства, причину свого злочину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Візит Путіна в анексований Крим – явка з повинною. Президент РФ щоразу змушений доводити, що Крим ніби російський. У Росії навіть ухвалюють відповідні закони щодо заборони відчуження територій. І це означає слабкість позиції Росії", - пояснює Ігор Соловей.

За словами експерта, Крим Путіну потрібен, щоб показати росіянам та світу, що у глави Кремля все під контролем, коли в Росії виникають проблеми, як зараз у Хабаровську. (Там понад тиждень тривають протести проти арешту місцевого губернатора Сергія Фургала. Протестувальники переконані, що арешт пов'язаний і незгодою Фургала з політикою Кремля – ред.).

"Крим – улюблена іграшка Кремля, яка працює в якості палочки-виручалочки, коли в Росії виникають складнощі. Коли треба показати, що цар – Путін – справжній і тримає все під контролем", – говорить Ігор Соловей.

Він також звернув увагу на те, що відсутність подачі дніпровської води в Крим – серйозний виклик для Москви, оскільки за 6 років окупації Росія так і не вирішила проблему. Не важко здогадатися, що це не може не вплинути на рейтинг самого Путіна. Політолог переконаний, що у Кремля щодо Криму та України точно є кілька конвертів з планами. Перший – військова опція, як це було 6 років тому . Другий варіант – політико-дипломатичний тиск на Україну через міжнародне співтовариство. Третя опція, яка, на його думку, наразі менш ймовірна, домовитися на двосторонніх переговорах.

На переконання експерта, щоб зупинити агресора - санкцій замало. Хоча санкції серйозно впливають на Росію, що помітно з історії в Хабаровську.

"Росія повинна розуміти перспективну ціну свого втручання в Україну. Це можливо за умови сильної української армії. Як сказав один із політиків, ЗСУ повинні стати улюбленою іграшкою Зеленського. Армія повинна бути головним напрямком зусиль президента", - пояснив Ігор Соловей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український лідер  Володимир Зеленський може зустрітися з очільником Кремля Володимиром Путіним  лише в разі деокупації Росією півострова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?