Отримає довгий термін - в МВС розкрили подальшу долю луцького терориста
Категорія
Україна
Дата публікації

Отримає довгий термін - в МВС розкрили подальшу долю луцького терориста

Отримає довгий термін - в МВС розкрили подальшу долю луцького терориста
Джерело:  online.ua

Так званого луцького терориста Максима Кривоша-Плохого помістили після затримання у слідчий ізолятор. У Міністерстві внутрішніх справ наголосили, що того чекатиме довге ув'язнення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ заступника міністра Антона Геращенка на телебаченні.

За його словами, злочинець вже отримав обвинувачення у тероризмі, захопленні заручників, протизаконному зберіганні зброї, а також гранат і вибухівки.

"Я впевнений, що суд не обере жоден запобіжний захід, крім утримування під вартою. Далі на нього чекає суд. Він отримає довгий термін ув'язнення. Під час захоплення ніхто не загинув, то суд, думаю, це врахує. Утім, максимальна санкція - це довічне позбавлення волі. Далі слово за судом", - пояснив Геращенко.

Нагадаємо, інцидент стався у вівторок, 21 липня. Близько 12 годин терорист утримував заручників в автобусі у центрі Луцька. Він вимагав від представників найвищої влади України та олігархів визнати себе "терористами у законі".

Також особиста вимога торкалася президента Володимира Зеленського. Йому потрібно було зробити відеозвернення, у якому закликалося б до перегляду фільму "Земляни" 2005 року про надзвичайно жорстоку експлуатацію тварин людьми.

Український лідер це зробив, а Максим Плохой пізніше здався силовикам, які держали оточеним центр міста. Жоден із заручників не постраждав.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Офісі президента України наголошують, що український лідер Володимир Зеленський вмовив луцького терориста Максима Кривоша (Плохого) відпустити спочатку трьох людей, а потім взагалі здатися. Сам глава держави вже встиг розповісти, про ще розмовляв зі злочинцем, який утримував 13 заручників у Луцьку.

За словами президента, спочатку потрібно було оцінити його вимоги, оцінити, чи адекватна він людина, а потім уже розпочинати комунікацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?