Захоплення людей в Луцьку: поліція повідомила важливу новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Захоплення людей в Луцьку: поліція повідомила важливу новину

Захоплення людей в Луцьку: поліція повідомила важливу новину
Джерело:  online.ua

Харківська поліція затримала ймовірного спільника терориста Максима Кривоша (Плохого), який захоплював заручників у Луцьку. Згідно з останніми даними, він уже згодився співпрацювати зі слідством. Цю інформацію вже підтвердив очільник ГУНП в Харківській області Валерій Сокуренко - він наголосив, що співробітники поліції встановили причетність 44-річного харків’янина до злочину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу поліції Харківської області.

"Під час огляду домоволодіння громадянина поліцейські вилучили 4 корпуси ручних гранат РГД-5, 2 корпуси ручних гранат Ф-1 та 6 запалів типу УЗРГМ до них, 3 учбово-імітаційні запали, 2 пістолети ТТ , "Дрейзе" і 100 патронів до них, гладкоствольну рушницю і 122 патрони до неї. Зброя та боєприпаси вилучені та будуть направлені на експертне дослідження. Чоловіка затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, він почав співпрацювати зі слідством", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, вранці 21 липня у центрі Луцька терорист Максим Кривош захопив рейсовий автобус з 13 пасажирами. Злочинець вимагав від топ-політиків, олігархів і духовенства України опублікувати ролик, де вони визнають себе "терористами в законі", а від президента Зеленського – прорекламувати д/ф "Земляни" (2005), погрожуючи підірвати автобус і радіокеровану бомбу в місті.

Пізно ввечері, після того як силовики відмовилися від штурму, він відпустив людей і вийшов після бесіди із главою держави Володимиром Зеленським, який виконав вимогу терориста. Варто звернути увагу на те, що терориста затримали без втрат. Поліція відкрила справу за статтею "захоплення заручників", СБУ – за статтею "теракт".

Варто звернути увагу на те, що є відео, на якому видно, що затримання Кривоша й звільнення заручників сталося ще до того, як почався штурм автобуса. В МВС почали стверджувати, що спецпризначенці використали світлошумові гранати й бронетранспортер після затримання Кривоша, щоб психологічно стримати його.

Як повідомляв ONLINE.UA,  так званого луцького терориста Максима Кривоша-Плохого  помістили після затримання у слідчий ізолятор.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?