Портал Дія доповнять важливими функціями - що варто знати
Категорія
Політика
Дата публікації

Портал Дія доповнять важливими функціями - що варто знати

Портал Дія доповнять важливими функціями - що варто знати
Джерело:  online.ua

В українському уряді погодили розширення інструментарію державного порталу "Дія". Наразі питання стоїть про реєстрацію місця проживання дітей до 14 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

За оприлюдненими даними, представники Кабміну ухвалили зміни до постанов № 207 та 691. Цифровізація торкнулася безпосередньо процесу надання заяви про реєстрації дітей та зняття з попереднього місця проживання.

"Вже за місяць ми запустимо довгоочікувану електронну реєстрацію місця проживання дітей до 14 років на порталі "Дія". Батьки 6,5 млн маленьких українців зможуть скористатися послугою онлайн. Не виходячи з дому. Без жодних папірців та довідок", - цитує пресслужба міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Згідно з поясненням уряду, для реєстрації місця проживання дитини хоча б одному з батьків необхідно мати електронний підпис (КЕП). Заяву необхідно оформити на порталі "Дія". Сповіщення про реєстрацію надходитиме буквально наступного дня за виключенням вихідних.

Водночас українців інформують, що оплатити адміністративний збір також можна онлайн.

"Спочатку послуга працюватиме у тестовому режимі в Києві, Харкові, Рівному, Львові, Луцьку, Одесі, Кривому Розі, Вінниці, Запоріжжі та Маріуполі", - додали в уряді.

Зазначається, що цифровізація триває в Україні за підтримки канадської та швейцарської влади.

Як повідомляв ONLINE.UA, прикордонники попередили у червні, що українці не зможуть перетнути кордон завдяки цифровому паспорту у застосунку "Дія".

Згідно із заявою, у медіа поширили відомості про нібито зміни у порядку перетину з 1 червня. За цими нібито офіційними відомостями, зміни торкалися й цифрових версій паспортів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?