Розкрадання в Укравтодорі - нові подробиці гучної справи
Категорія
Події
Дата публікації

Розкрадання в Укравтодорі - нові подробиці гучної справи

Розкрадання в Укравтодорі - нові подробиці гучної справи
Джерело:  online.ua

Справа про розкрадання Укравтодору з боку колишнього керівника відомства продовжує розвиватися у Польщі. Варшавський суд напередодні заарештував згаданого експосадовця Славоміра Новака. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Polsat News.

За оприлюдненими даними, злочинну групу підозрюють в організації корупційних схем та відмиванні грошей.

"Варшавський суд заарештував Славоміра Новака та Яцека П. на 3 місяці. Колишній міністр транспорту заявив раніше, що не відчуває себе винним, і вважає його затримання “політичним актом”, - оголосили у медіа.

Наразі проти Новака ведуть одночасно два розслідування — з боку польських та українських правоохоронних органів. Це пов'язано з наявністю у підозрюваного у корупції паспортів двох держав.

Слід зауважити, нещодавно також стало відомо про висування обом заарештованим фігурантам справи обвинувачень. Їхнє затримання сталося 20 липня.

Славомір Новак керував Укравтодором з 2016 до 2019 років. Міжнародні слідча група вивчала усі події в цей період, які могли бути пов’язаними з неправомірною вигодою Новака для себе й корупційної банди.

Кількість обшуків в Україні та Польщі досягла понад 50. Загальна сума тендерів, які опрацьовують у справі, досягає 270 мільйонів євро.

Як повідомляв ONLINE.UA, чинний очільник Міністерства інфраструктури Владислав Криклій зразу ж прокоментував гучне затримання в Польщі колишнього глави Укравтодору Славоміра Новака. Він звернув увагу на те, що Новак не став першим керівником Укравтодору, до якого не виникло питань у правоохоронних органів.

Посадовець у дописі на своїй Фейсбук-сторінці зізнався, що коли вперше познайомився з Новаком, то мав геть інші очікування щодо нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?