Як перше кохання впливає на стосунки в майбутньому - психологи вразили відповіддю
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Як перше кохання впливає на стосунки в майбутньому - психологи вразили відповіддю

Як перше кохання впливає на стосунки в майбутньому - психологи вразили відповіддю
Джерело:  online.ua

Австралійська психолог і експертка зі стосунків Мелані Шилінг звернула увагу на те, що найрізноманітніші перші контакти з іншими людьми дуже важливі для особистого розвитку. За її словами, з народження дитина набирається досвіду з відносин з батьками, коли стає старшою – бере приклад з братів і сестер, вчителів, а вже у підлітковому віці з’являються друзі та перше кохання. Не можна ігнорувати той факт, що останнє безперечно впливає на ваші майбутні відносини. Психолог наголошує, що інтенсивність емоцій міцно карбується в пам'яті, бо ви їх переживаєте вперше. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Elle.

"І хоча іноді люди, які вперше закохуються, проживають з цим партнером решту життя, загальна статистика доволі сумна. В реальності людина закохується неодноразово, набираючи досвіду з попередніх відносин. І якщо ви дійсно хочете бути щасливі, не наступайте на ті ж граблі, починаючи новий роман. Подумайте і зізнайтеся, який "вантаж" першого кохання ви б не хотіли перетягнути в майбутнє", – зазначає експертка.

За словами доктора Гейла Брюера, безперечно, перше кохання змушує нас сумніватися в нових відносинах,оскільки люди дуже часто порівнюють кожні наступні стосунки з романтичним еталоном з минулого. Він звернув увагу на те, що під час першого кохання людина відчуває, як часто б’ється серце, а в животі "літають метелики". Проте в наступних стосунках ви цього не відчуватимете і у вас змінилися потреби.

"Переживши перше кохання та його наслідки, ви будете точно знати, що знайшли, що втратили і чого хочете, рухаючись далі. Тому зізнайтеся собі у цьому. Щоб перше кохання стала позитивним уроком на майбутнє, сядьте і складіть список рис, якими повинен, на вашу думку, володіти ваш новий партнер. Перерахуйте всі позитивні аспекти пережитого досвіду, щоб знати, що робить вас щасливою. Будьте чесні і не ідеалізуйте пережите, адже через щось ви розійшлися", - наголосив доктор Брюер.

Раніше ONLINE.UA розповідав, як навчитися всі 24 години на добу проводити зі своїми коханими людьми, щоб уникнути сварок, образ і непорозумінь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?