Владі Лукашенка стали погрожувати санкціями з ЄС - у чому причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Владі Лукашенка стали погрожувати санкціями з ЄС - у чому причина

Владі Лукашенка стали погрожувати санкціями з ЄС - у чому причина
Джерело:  online.ua

Уряд Литви припускає введення санкцій проти представників білоруської влади. Причиною обговорення такої ідеї стало жорстоке переслідування опозиції у країні. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на Ziniu radijas.

За словами міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічюса, йдеться про осіб, відповідальних за ці переслідування.

"Якщо така необхідність буде встановлена, ці особи можуть бути внесені у список небажаних", - додав дипломат.

Водночас він зауважив, офіційний Вільнюс не вважає санкції "найкращою мовою" для міжнародних відносин.

МЗС Литви не вперше реагує на події у Білорусі, які розгортаються на тлі підготовки до президентських виборів. Минулого тижня дипломати виступили із заявою про занепокоєння щодо передвиборчої кампанії.

Відомство обережно звернуло увагу, що офіційний Мінськ все більше віддаляється від стандартів демократії.

Нагадаємо, у середу, 22 липня, група опозиційних депутатів литовського парламенту разом із депутатами Європарламенту від Литви звернулися до офіційного Брюсселя із закликом про санкції через події у Білорусі.

"Санкції скасували у 2016 році, однак нова хвиля жорстоких репресій режиму проти своїх політичних опонентів, учасників мирних протестів, незалежних ЗМІ та громадського суспільства ясно показує, що це рішення повинну бути невідкладно переглянуто", - говориться у спільній заяві.

Проведення виборів у республіці передбачається 9 серпня. Двох головних опонентів президента Олександра Лукашенка не зареєстрували як кандидатів. Штаби трьох опозиційних політиків об'єднали зусилля та підтримують Світлану Тіхановську, чоловік якої не зміг балотуватися через арешт напередодні.

Ці білоруські вибори стануть першими, на яких не зареєстрували міжнародних спостерігачів з ОБСЄ. Щобільше, влада країни планує зменшити чисельність місцевих спостерігачів на виборчих дільницях.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Олександр Лукашенко вигадав нове обмеження для кандидатів у державні лідери. Він стверджує, таким особами необхідно мати досвід армійської служби, а лише потім йти на вибори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?