Вчителів в Україні більше, ніж потрібно: в Кабміні вже озвучили новий план
Категорія
Україна
Дата публікації

Вчителів в Україні більше, ніж потрібно: в Кабміні вже озвучили новий план

Вчителів в Україні більше, ніж потрібно: в Кабміні вже озвучили новий план
Джерело:  Головком

Заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев звернув увагу українців на те, що наразі головний меседж Кабінету міністрів про те, що в Україні вже нарахували 32 тисячі "зайвих" учителів. Згідно з попередніми даними, вирішувати цю проблему мають намір за рахунок звільнення пенсіонерів-вчителів. Роман Єрмоличев також наголосив: якщо порівняти цифри 90-х років із сьогоденням, то наразі кількість учнів в Україні зменшилася майже удвічі, а от учителів не поменшало. Саме тому необхідно дуже швидко оптимізувати мережу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання “ Главком ”.

"Може, треба робити школи опорними і возити дітей із сіл шкільними автобусами? І тоді там буде більше дітей, школи великі і матимуть належну матеріально-технічну базу, а тому їх не треба закривати", – пропонує заступник міністра фінансів.

На його переконання, повинна бути комплексна державна програма, оскільки наразі є серйозна проблема – в школах працює багато пенсіонерів, і це зазвичай, через низьку пенсію.

"Якщо підуть учителі пенсійного віку, то можна було би підвищити зарплати молодим педагогам. Шляхом оптимізації процесів ми можемо підвищити зарплату тим працівникам, які ефективно працюють", – додав Роман Єрмоличев.

Варто звернути увагу на те, що наразі точного плану оптимізації немає, бо всі райони, міста та ОТГ специфічні. Окрім того, в Кабміні наголосили, що в Україні бюджетний і навчальний роки не збігаються. Тому, відповідно, з 1 вересня нічого не зміниться, зокрема і в зарплатах, бо бюджет розрахований з 1 січня по 31 грудня. Однак, якщо таки ухвалять рішення про підвищення мінімальних зарплат, то воно буде комплексне і торкнеться всіх бюджетників, у тому числі і вчителів.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко неочікувано повідомив, що розмір єдиного соціального внеску можна зменшити удвічі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?