Шмигаль вже нам пообіцяв - Євросоюз повідомив неочікувану новину
Категорія
Політика
Дата публікації

Шмигаль вже нам пообіцяв - Євросоюз повідомив неочікувану новину

Шмигаль вже нам пообіцяв - Євросоюз повідомив неочікувану новину
Джерело:  online.ua

Віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс, що є відповідальним за економічні питання, поділився з міжнародною спільнотою та українцями важливими даними - він розповів, що вже обговорив з очільником Кабміну Денисом Шмигалем проєкт закону про держзакупівлю, ухвалений в першому читанні. Домбровскіс звернув увагу на те, що питання невідповідності цього проєкту Угоді з ЄС було однією з тем переговорів. З такою заявою політик виступив в Брюсселі на спільному брифінгу з українським прем’єром. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Ми піднімали це питання і я почув обіцянку прем’єр-міністра, що уряд буде працювати над тим, щоби зміни до закону про держзакупівлі відповідали домовленостям України з ЄС, включаючи Угоду про асоціацію", - заявив Валдіс Домбровскіс.

Очільник Кабміну підтвердив заяву віце-президента ЄК, зазначивши, що буде шукати компромісні формулювання у діалозі з ВР.

"Я запевнив віце-президента, що позиція уряду полягає у тому, щоби підтримувати національного виробника, не порушуючи зобов’язань, які є в Угоді про асоціацію. Ми однозначно будемо стояти на цій позиції... Ми будемо вести діалог про це із Верховною радою та профільними комітетами, будемо вести консультації про те, як підтримати українського виробника, не порушуючи наші домовленості (з Євросоюзом)", - підкреслив Денис Шмигаль.

Що важливо розуміти глава уряду був першим із Кабміну, хто публічно визнав суперечність між законопроєктом і асоціацією, хоча ходили чутки, у непублічному спілкуванні уряд попереджав про це депутатів.

"В нинішній редакції проєкт закону не відповідає деяким параметрам угоди про асоціацію, тому звісно уряд буде наполягати на тому, що ми маємо відкоригувати редакцію спільно з депутатами так, щоби вона не порушувала міжнародних угод, і не лише УА", — підкреслив глава уряду.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 23 липня українська влада та Європейська комісія в Брюсселі нарешті змогли підписати меморандум та кредитну угоду - уже відомі важливі подробиці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?