Шокуюча загибель волонтера Олексія Кучапіна - що відомо про резонансний інцидент
Категорія
Україна
Дата публікації

Шокуюча загибель волонтера Олексія Кучапіна - що відомо про резонансний інцидент

Шокуюча загибель волонтера Олексія Кучапіна - що відомо про резонансний інцидент
Джерело:  online.ua

Відомого українського активіста Олексія Кучапіна, який допомагав разом зі спільнодумцями людям без дому в Києві, знайшли мертвим. Поліція заявила про природні обставини смерті, однак друзі активіста звернули уваги на шокуючу сторону даного інциденту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційні дані та публікації у Facebook.

Відомо, що керівник проєкту "Будинок милосердя" востаннє був на зв'язку 16 липня. У цей день він попередив близьких про намір з'їздити у місто Дніпро та повернутися до столиці.

Кілька днів волонтера шукали друзі й правоохоронці. У вівторок, 21 липня, його тіло знайшли у квартирі, що в Дніпровському районі Києва. Це житло, згідно з оприлюдненими даними, волонтери винаймали для людей, які не мають дому.

"Під час попереднього огляду тіла криміналісти не виявили зовнішніх ознак насильницької смерті. Остаточну причину смерті буде встановлено після проведення судово-медичної експертизи. Враховуючи нові обставини, слідчі перекваліфікували кримінальне провадження на ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України із додатковою кваліфікацією – природна смерть", - оголосили у поліції.

Водночас інший волонтер Захарія Керстюк вказав на дивні обставини загибелі друга.

"16.07, вірянин, успішна людина, що повна планів, сил та енергії. Щасливий чоловік та батько. Людина, яка все своє життя присвятила допомозі бездомним (і якому за цю допомогу постійно погрожували, приписували, усіляко притискали), уходить з дому й говорить: "Любі, я мотнуся у Дніпро на день у справах бездомних. Поїду бла бла каром. Не нудьгуйте, скоро повернуся". Після чого він самостійно видаляється з усіх наших секретних чатів, де ми обговорювали ситуацію навколо бездомних, і допомогу їм, вимикає свій телефон, і викидає його", - написав він.

Пізніше, 20 липня, Олексій нібито приходить до згаданої квартири, де помирає своєю смертю. Водночас поліція не пояснює, де той був майже 5 діб.

"Ось, після того, як волонтери дізналися про те, що сталося, та дивну поведінку поліції, вони прибули на ту квартиру, на вулиці Комбінатній 25а, і поряд зі смітником упізнали ту канапу, яка стояла в цій квартирі, де волонтери часто бували раніше", - наголосив Керстюк.

Він оприлюднив фото цієї канапи. Волонтер стверджує, що темні плями на тканині та на землі поряд — це кров.

Квартира тим часом надзвичайно добре вимита, він порівняв її стан з операційною кімнатою. Правоохоронні органи станом на 23 липня не допустили нікого до знайденого тіла. У морзі вказали на проведення дізнання разом зі слідчим, однак той не зв'язується з родиною з вечора 22 липня.

Як повідомляв ONLINE.UA, журналіст-розслідувач Дмитро Гнап нагадав українцям, що 20 липня – 4 річниця вбивства журналіста Павла Шеремета. Він звернув увагу на те, що досі не відомо, хто винний у трагедії, хоча команда українського лідера Володимира Зеленського неодноразово обіцяла, що скоро зі всім розбереться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?