Проти Росії виступили з новими гучними претензіями - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

Проти Росії виступили з новими гучними претензіями - що сталося

Проти Росії виступили з новими гучними претензіями - що сталося
Джерело:  online.ua

Російський уряд звинуватили у прихованому проведенні випробувань космічної зброї. З відповідними заявами виступили у Сполучених Штатах і Великій Британії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднені документи.

Згідно з позицією космічного командування США, йдеться про випробування 15 липня. Москва тоді використала супутник "Космос-2543", від якого відокремився нерозпізнаний об'єкт. Американська сторона стверджує про наявність доказів щодо випробування саме зброї.

"Російська супутникова система, яка використовується для проведення цього випробування зброї на орбіті, є тією ж самою супутниковою системою, про яку ми говорили раніше цього року, коли Росія маневрувала поруч з урядовим супутником США. Це ще одне свідчення зусиль Росії з розробки і випробування систем космічного базування, а також із застосування зброї, яка, відповідно до опублікованої Кремлем військової доктрини, ставить під загрозу космічні активи США і наших союзників", - пояснив генерал Джон Реймонд, який командує космічними силами.

Водночас аналогічні претензії оголосили у міністерстві оборони Великої Британії. За словами очільника космічної програми Гарві Сміта, це стало першою публічною критикою дії Росії у космосі з боку Лондона.

Слід нагадати, з подібними заявами у Вашингтоні виступали також у 2018 та цього року. Американська влада наголосила тоді, що стурбована російською активністю на орбіті, оскільки характеристики й дії апаратів не відповідають оголошеним завданням.

Як повідомляв ONLINE.UA, російський уряд протягом останніх років регулярно звинувачують у спробах викривити світову історію на свою користь. Цього разу зі спільною заявою проти такої політики виступили країни Балтії та Сполучені Штати.

Виступ пов’язаний до 80-річного ювілею з моменту ухвалення декларації Уеллеса. Цей документ — офіційне засудження окупації та анексії балтійських країн з боку Радянського Союзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?