ЄС терміново звернувся до путінського Кремля через Україну - у чому річ
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС терміново звернувся до путінського Кремля через Україну - у чому річ

ЄС терміново звернувся до путінського Кремля через Україну - у чому річ
Джерело:  online.ua

У Євросоюзі привітали домовленості Тристоронньої контактної групи щодо режиму припинення вогню на Донбасі. Водночас Брюссель звернувся із закликом до російської сторони. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Жозепа Борреля — верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки.

За його дипломата, Кремлю необхідно утримувати окупаційні війська під жорстким контролем, щоб не допустити відновлення боїв.

Водночас у заяві Борреля говориться про зусилля українського президента Володимира Зеленського. Він відзначив прагнення Києва до виконання мінських домовленостей, а також підтвердив позицію ЄС щодо територіальної цілісності й суверенітету держави.

"Боррель привітав останню домовленість, яка була досягнута на засіданні Тристоронньої контактної групи, щодо додаткових заходів з припинення вогню з 27 липня з метою забезпечення дотримання всеосяжного, стійкого і безстрокового припинення вогню, і наголосив на необхідності досягнення прогресу стосовно заходів, узгоджених під час паризького саміту в "нормандському форматі" в грудні 2019 року. Високий представник також підтвердив очікування ЄС, що Росія відповість на зусилля України, повністю виконавши Мінські угоди й використає свій вплив на збройні формування, які вона підтримує. Боррель підтвердив, що санкції ЄС проти Російської Федерації залишаються чинними", - говориться у заяві.

Нагадаємо, відповідна зустріч на рівні ТКГ відбулася у середу, 22 липня. В ОБСЄ наголосили також на забороні ведення снайперського вогню та спеціальному механізмі, який нібито не дозволить влаштовувати взаємні обстріли.

Як повідомляв ONLINE.UA, український президент Володимир Зеленський виступив з гучною заявою щодо врегулювання на Донбасі. Рішення щодо припинення вогню з півночі 27 липня може стати стійким режимом.

За словами лідера, для чіткого затвердження режиму необхідний підпис усіх сторін "нормандської четвірки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?