Щоб негайно скасували - ЄС поставив раптові вимоги адміністрації Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Щоб негайно скасували - ЄС поставив раптові вимоги адміністрації Трампа

Щоб негайно скасували - ЄС поставив раптові вимоги адміністрації Трампа
Джерело:  online.ua

Євросоюз вимагає від Сполучених Штатів скасувати мита на європейські товари. Це сталося після того, як Брюссель домовився про усунення порушень правил СОТ з боку концерну Airbus. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Єврокомісії.

За офіційними даними, представники урядів Франції та Іспанії узгодили зміни умов для субсидій щодо розробки літака Airbus - A350. Вони враховуватимуться відповідно до ринкових умов.

Домовленість говорить про дотримання рішення Світової організації торгівлі у справі про Airbus з боку лідерів-країн співдружності — Франції, Німеччині, Іспанія, які причетні до концерну.

Таким чином Сполучені Штати вже не мають підстав для підтримання контрзаходів на експорт з ЄС, з'являється підстава для врегулювання суперечки.

"Невиправдані тарифи на європейську продукцію неприйнятні, виходячи з дотримання вимог у справі Airbus, ми наполягаємо на тому, щоб Сполучені Штати негайно скасували ці невиправдані тарифи. ЄС вніс конкретні пропозиції щодо досягнення переговорного результату в тривалих трансатлантичних суперечках про цивільні повітряні судна і залишається відкритим для роботи з США, щоб узгодити справедливий і збалансований результат, а також про майбутні правила надання субсидій в авіаційному секторі", - цитує пресслужба єврокомісара з торгівлі Філа Хогана.

Слід зауважити, США ввели мита на європейські товари у жовтні минулого року. Це стало відповіддю та субсидії ЄС для Airbus - у Вашингтоні такий вчинок назвали протизаконним.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 липня українська влада та Європейська комісія в Брюсселі нарешті змогли підписати меморандум та кредитну угоду, яка підтверджує надання офіційному Києву макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 мільярда євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?