У рамках розумного - США розкрили ціну вакцини проти коронавірусу
Категорія
Технології
Дата публікації

У рамках розумного - США розкрили ціну вакцини проти коронавірусу

У рамках розумного - США розкрили ціну вакцини проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Американська влада напередодні домовилася про першу угоду щодо придбання вакцини проти коронавірусу COVID-19. У документах вказана ціна за одну одиницю препарату. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За оприлюдненими даними, Вашингтон узгодив контракт з німецькою компанією BioNTtech та американською Pfizer. Вони нададуть 100 мільйонів доз вакцини BNT162.

Загальна сума контракту сягає 1,95 мільярда доларів США. Одна доза препарату, таким чином, коштує близько 19,5 долара. Наразі відомо, для повноцінного курсу запобігання інфекції людині потрібні дві дози.

"Середня ціна вакцини проти грипу становить близько 40 доларів... Це добре в порівнянні. Це добре в рамках розумного", - цитує агентство Пітера Піттса, засновника некомерційної організації Центр медицини в громадських інтересах.

Також представники влади пояснили, за препарат доведеться платити тільки у разі, якщо той дійсно виявиться ефективним.

Нагадаємо, Сполучені Штати станом на кінець липня залишають країною, найбільш ураженою коронавірусом. Там вже встановили понад 4 мільйона відповідних діагнозів. COVID-19 став причиною загибелі близько 144 тисяч американців.

Вакцина проти коронавірусу наразі проходить клінічні випробування у кількох розвинених країнах. Відомо про серйозний прогрес британських фахівців, на який звернули також увагу в Києві — українська сторона звернулася із запитом про ймовірне отримання препарату у майбутньому.

Як повідомляв ONLINE.UA, нові ефективні ліки проти коронавірусу COVID-19 можуть з’явитися до кінця року, вважає бізнесмен і меценат Білл Гейтс. Такі розробки будуть вкрай ефективними у подоланні пандемії, однак про них не говорять настільки широко, як про вакцину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?