Євросоюз зробив попередження команді Зеленського після нових скандалів в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз зробив попередження команді Зеленського після нових скандалів в Україні

Євросоюз зробив попередження команді Зеленського після нових скандалів в Україні
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу продовжує уважно слідкувати за усіма кроками українського лідера Володимира Зеленського та його команди. Останнім часом більшість рішень офіційного Києва викликають занепокоєння у наших партнерів з ЄС - вони цей факт ніколи не приховують та не втомлюються озвучувати Україні важливі попередження та слушні поради. Так, нещодавно очільник Європейської дипломатії Жозеп Боррель під час розмови з главою Кабміну Денисом Шмигалем звернув увагу на те, що звільнення орієнтованих на реформи чиновників може мати негативний вплив на процес реформ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву Європейської служби зовнішньої дії за результатами переговорів сторін.

Наголошується, що високий представник ЄС та глава українського уряду під час розмови обмінялися думками про темпи реформ в Україні. За словами Борреля, ЄС буде продовжувати надавати підтримку офіційному Києву у здійсненні реформ. Окрім того, політик нагадав про необхідність того, щоб українська влада підтримувала зусилля з реформування судової системи, прокуратури та сектору безпеки.

"Він нагадв звільнення орієнтованих на реформи чиновників в українському уряді, а також генерального прокурора, відставку голови Національного банку України та потенційний негативний вплив цього на стійкість програми реформ" - зазначається в повідомленні.

Також наголошується, що високий представник привітав готовність уряду продовжувати інтенсивні зусилля з реформування відповідно до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Що цікаво, сам Денис Шмигаль нещодавно зізнався, що влада ЄС "спокійно та напружено" відреагувала на відставку очільника НБУ Якова Смолія.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 23 липня глава уряду Денис Шмигаль звернув увагу українців на те, що законопроєкт №3739 про зміну правил державних закупівель продукції машинобудування, що надає преференції продукції з локалізованим виробництвом, не відповідає Угоді про асоціацію з Євросоюзом. Він уже пообіцяв, що буде працювати із ВРУ, щоб вирішити це питання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?