Загибель волонтера Кучапіна - в МВС розкрили важливі подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Загибель волонтера Кучапіна - в МВС розкрили важливі подробиці

Загибель волонтера Кучапіна - в МВС розкрили важливі подробиці
Джерело:  online.ua

Волонтера Олексія Кучапіна знайшли мертвим в орендованій київській квартирі 21 липня. У Міністерстві внутрішніх справ наголосили на відсутності ознак насильницької смерті чоловіка. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За словами заступника міністра Антона Геращенка, поліція наразі перевіряє усі можливі версії та чекає на результати судово-медичних експертиз.

"Провадження зареєстровано за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство). Провадження саме за цієї статтею реєструється завжди, коли знаходять тіло людини і якщо є підозра, що смерть настала з якихось негативних обставин. Проте, під час огляду місця загибелі Олексія Кучапіна, фактів, які одразу б вказали на насильницький характер смерті, виявлено не було. Але правоохоронці ретельно перевірять усі можливі версії його загибелі", - пояснив він.

Правоохоронці оглянули квартиру, в якій знайшли тіло. Вони там знайшли передсмертну записку.

"Всі речові докази направлені на проведення відповідних експертиз, зокрема, гістологічної, хімічної, фармакологічної, графологічна та психологічної. Оглянувши квартиру, поліцейські встановили, що обстановка всередині не була порушена, двері без пошкоджень", - звернув увагу Геращенко.

Також в МВС зауважили, що знайшли важливого свідка у цій справі, який вже дав показання слідству. З цією людиною волонтер спілкувався незадовго до смерті.

Відомо, що Кучапін перед смертю, зі слів дружини, відвідати місто Дніпро й майже одразу повернутися. Він збирався поїхати сервісом BlaBlaCar 16 липня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше поліція заявила про природні обставини смерті Кучапіна, однак друзі активіста звернули уваги на шокуючу сторону даного інциденту. На нібито дивні обставини загибелі людини звернув увагу його друг, інший волонтер Захарія Керстюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?