Вперше в історії: на Марсі зафіксували унікальне явище
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вперше в історії: на Марсі зафіксували унікальне явище

Вперше в історії: на Марсі зафіксували унікальне явище
Джерело:  online.ua

Вченим вдається розкривати все більше таємниць та загадок Червоної планети - так, нещодавно стало відомо, що на поверхні Марса вперше в історії спостереження за планетою зафіксували рух хвиль марсіанських пісків. Варто звернути увагу на те, що раніше вони вважалися статичними. Супутники і марсоходи регулярно реєстрували еолові форми рельєфу на Марсі, звані мегахвилями. До недавнього часу вважалося, що вони залишаються нерухомими з моменту утворення сотні тисяч років тому. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання ScienceMag.

"Нове Відкриття вчених з Національного інституту астрофізики в Неаполі доводить, що хвилі рухаються.На відміну від земних піщаних дюн, марсіанські мегахвилі складаються з удвічі більших, ніж піщинки, частинок. За допомогою даних супутника NASA Reconnaissance вдалося встановити, що марсіанські хвилі рухаються. Вони сповзають з підвищень, але вкрай повільно. Це відкриття також доводить, що вітри на Марсі є сильнішими, ніж очікувалося" - сказано в повідомленні.

Варто нагадати, що вже наприкінці липня NASA запускає місію на Марс. Варто зазначити, що про колонізацію не йдеться, адже поки запускають марсохід Perserverance. Він повинен проводити дослідження середовища на Марсі та його поверхні. Окрім того, зазначається, що апарат доставить на поверхню планети пам’ятну табличку на знак пошани медичним працівникам.

Що також цікаво, нещодавно на Марсі виявили черговий феномен — ширяючу хмару, розташовану поруч з вулканом Гора Арсіа. За словами вчених, це атмосферне утворення не має ніякого відношення до вулканічної активності, а є новою загадкою Червоної планети, яку належить розгадати фахівцям.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск вирішив реалістично оцінити свої шанси дожити до початку колонізації Марса. Винахідник відверто зізнався, що він, найймовірніше, не доживе.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?