Негайно це зробіть: ЄС висунув безкомпромісну вимогу Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Негайно це зробіть: ЄС висунув безкомпромісну вимогу Путіну

Негайно це зробіть: ЄС висунув безкомпромісну вимогу Путіну
Джерело:  online.ua

22 липня офіційно стало відомо, що суд у російській Карелії засудив очільника карельського відділення "Меморіалу" Юрія Дмитрієва до трьох з половиною років колонії. Зазначеним вироком відомий історик визнаний винним в скоєнні злочину, передбаченого ст. 132 ч. 4 п." Б "Кримінального кодексу Російської Федерації з призначенням йому покарання за цією статтею із застосуванням положень ст. 64 Кримінального кодексу РФ у вигляді позбавлення волі на строк 03 року 06 місяців з відбуванням покарання в вигляді позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму". Влада ЄС вже відреагувала на новий скандал в Росії та почала вимагати у очільника Кремля Володимира Путіна відпустити Юрія Дмитрієва, передає ONLINE.UA.

"Звинувачення, схоже, були викликані його правозахисною діяльністю і його дослідженнями політичних репресій в радянський період, які сприяли виявленню місць масових поховань. Його справа є частиною більшої тенденції арештів і дискредитації правозахисників в Російській Федерації. Європейський союз закликає російську владу негайно і беззастережно звільнити пана Дмитрієва з гуманітарних міркувань з урахуванням його віку і стану здоров'я під час пандемії коронавируса", - наголосили в ЄС.

Варто звернути увагу на те, що Дмитрієва звинувачували в сексуальних діях насильницького характеру стосовно його неповнолітньої прийомної доньки. 64-річного історика судили в закритому режимі. Його колеги та численні правозахисники не втомлюються повторювати, що це переслідування політичне і пов'язують його з професійною діяльністю Дмитрієва: він займався дослідженням масових репресій часів Радянського союзу. Що важливо розуміти, Дмитрієв досліджував сталінський Великий терор і відкрив світові страшну таємницю Сандармоху. Урочища, в якому за наказом Сталіна протягом лише одного тижня восени 1937 року знищили тисячі політв’язнів. Серед них були сотні українців.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, ЄС зробив попередження українській владі після нових резонансних скандалів - відомо, що саме не сподобалося Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?