Це спотворення - у Путіна запанікували після заяв США та Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Це спотворення - у Путіна запанікували після заяв США та Британії

Це спотворення - у Путіна запанікували після заяв США та Британії
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна запанікувала після нових претензій з боку Штатів та Британії. Як відомо, останні нещодавно заявили, що Росія провела випробування зброї, яка була запущена з одного з двох супутників, які маневрували поруч з урядовим супутником США на початку 2020 року. Першими з коментарем виступили представники Міністрества закордонних справ РФ - вони почали стверджувати, що звинувачення США і Великої Британії в тому, що Росія нещодавно провела випробування протисупутникової зброї в космосі, є "спотворенням" інформації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС РФ.

"Американські і британські представники знову намагаються подати ситуацію в перекрученому вигляді, з тим щоб відвернути увагу міжнародної громадськості від реальних загроз в космосі, виправдати кроки, які вживаються ними для розміщення зброї в космічному просторі і домогтися виділення додаткового фінансування під ці цілі", - йдеться вповідомленні російського відомства.

Поплічники Путіна запевняють, що проведені Міноборони Росії 15 липня випробування не створювали загрози для інших космічних об'єктів і не порушували ніяких норм і принципів міжнародного права.

"За інформацією нашого військового відомства, російський "супутник-інспектор" провів перевірку з близької відстані російського космічного апарату з використанням спеціалізованої апаратури малого космічного апарату. В результаті отримана цінна інформація про технічний стан об'єкта, яка була передана на наземні засоби управління", - кажуть в МЗС РФ.

Офіційна Москва безсоромно намагається переконати міжнародну спільноту, що її космічна діяльність носить виключно мирний характер, однак, як стверджує очільник нових космічних сил Штатів, діяльність космічного апарату, що брав участь у запуску, не відповідає його офіційному призначенню в якості інспекційного супутника.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представники команди російського президента Володимира Путіна продовжують скаржитися на те, що постанова Верховної Ради про місцеві вибори "суперечить" мінським домовленостям.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?