Нагадали про загрозу - проти РФ виступили з новим и звинуваченнями
Категорія
Світ
Дата публікації

Нагадали про загрозу - проти РФ виступили з новим и звинуваченнями

Нагадали про загрозу - проти РФ виступили з новим и звинуваченнями
Джерело:  online.ua

У британському уряді оголосили про наміри підвищити оборонні здатності на тлі нових загроз. Перш за все рішення пов'язані з діями Росії та Китаю в космосі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра оборони країни Бена Воллеса.

За його словами, Лондон звернувся до Москви й Пекіна із закликами про співпрацю.

"Цього тижня нам нагадали про загрозу, яку представляє Росія нашої національної безпеки, провокаційним випробуванням схожого на зброю снаряда з супутника, що ставить під загрозу мирне використання космосу... Але Росія не одна. Китай також розробляє наступальне космічну зброю, обидві держави нарощують свій потенціал", - зауважив Воллес.

Міністр наголосив, вчинки обох країн — це підкреслення важливості перегляду політики, яка стосується безпеки та оборони. Незабаром з'явиться оборонна політика нового покоління.

"Оскільки традиційна форма конфліктів відходить, кіберпростір і дані стають полем бою, ми повинні перехитрити наших противників, користуючись технологічними перевагами й постійно фокусуючись на інноваціях", - додав він.

Нещодавно британська влада виступила із занепокоєнням щодо ймовірного використання російським командуванням елементів нової космічної зброї. Також фахівці Сполучених Штатів спостерігали за цими випробуваннями, які, за версією Кремля, були звичайною космічною місією. Утім, апарат мав "збройними характеристиками".

Росія передбачувано відкинула усі подібні звинувачення.

Як повідомляв ONLINE.UA, згідно з позицією космічного командування США, йдеться про випробування 15 липня. Москва тоді використала супутник "Космос-2543", від якого відокремився нерозпізнаний об’єкт. Американська сторона стверджує про наявність доказів щодо випробування саме зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?