Може бути хибно - Степанов вразив новою заявою щодо епідемії COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Може бути хибно - Степанов вразив новою заявою щодо епідемії COVID-19

Може бути хибно - Степанов вразив новою заявою щодо епідемії COVID-19
Джерело:  online.ua

ПЛР-тестування на новий коронавірус COVID-19 може бути помилковим, підтвердили у Міністерстві охорони здоров'я. Міністр Максим Степанов на брифінгу пояснив причини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву 26 липня.

За його словами, інфікована людина здебільшого має скупчення вірусу у носогорлі. Захворювання виявляють, коли беруть мазок для тесту.

"Але в той же час, вірус може знаходитися в нижчих дихальних шляхах, і в такому випадку може бути хибно негативний результат", – пояснив Степанов.

Він додав, усе також може залежати від професіоналізму медиків, які здійснюють перевірку.

"Звичайно, ми всі люди, і такі ж люди наші медичні працівники", – підкреслив посадовець.

Згідно з офіційним порядком, людина переносить ще одне тестування, якщо в неї зафіксували симптоми COVID-19. Для цього можуть також залучити метод ІФА.

"У нас все чітко прописано і регламентовано в алгоритмах тестування", – зауважив міністр.

Нагадаємо, станом на ранок у неділю, 26 липня, в Україні встановили вже 64 849 діагнозів коронавірусу. За підсумками попередньої доби кількість збільшилася на 920 випадків.

Наразі по всій країні ввели новий режим адаптивного карантину. Він дозволяє гнучко керувати жорсткістю обмежень відповідно до ситуації в регіонах. Зокрема, нова система передбачає чотири рівні критичності ситуації.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада певним чином змінила протокол лікування коронавірусу COVID-19, в офіційному порядку з’явилися нові препарати. Йдеться про додавання у перелік дексаметазону, розширення правил використання ремдесивіру, а також зміни у правилах лікування за допомогою гідроксихлорохіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?