Скандал з фейковими довіреними особами Зеленського - з'явилися нові деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Скандал з фейковими довіреними особами Зеленського - з'явилися нові деталі

Скандал з фейковими довіреними особами Зеленського - з'явилися нові деталі
Джерело:  online.ua

Слідство оголосило підозру особам, які вдавали з себе довірених осіб президента України Володимира Зеленського. Вони намагалися витягувати гроші за "призначення" на посади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на правоохоронні органи.

Згідно з інформацією поліції, під час домовленостей щодо посад злочинці отримали 250 тисяч доларів США.

"Слідчі Нацполіції повідомили зловмисникам про підозру у заволодінні 250 тисячами доларів США за призначення на керівні посади. Учасники групи були викриті правоохоронцями у серпні 2019 року у протиправному заволодінні коштами в особливо великих розмірах за нібито призначення громадян на керівні посади до органів державної влади України... Під час досудового розслідування встановлено, що в Києві учасники організованої групи видавали себе за представників Офісу Президента України та підшукували громадян, які хотіли влаштуватися на керівні посади до органів державної влади України та на державні підприємства. Від них підозрювані отримували гроші в особливо великих розмірах за сприяння у такому призначенні", - говориться у заяві.

Вважається, що злочинна група існувала з липня до серпня 2019 року. Її учасників затримали одразу після отримання грошей.

Чотири особи отримали підозру відповідно до ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене організованою групою), ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (Незакінчений замах на шахрайство в особливо великому розмірі, вчинений організованою групою) ККУ.

Водночас підозрюваним загрожує покарання за ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 353 (Самовільне присвоєння владних повноважень, поєднане із вчиненням іншого суспільно небезпечного діяння, вчиненого організованою групою).

Вони можуть отримати до 12 років ув'язнення.

Як повідомляв ONLINE.UA, справа про розкрадання Укравтодору з боку колишнього керівника відомства продовжує розвиватися у Польщі. Варшавський суд напередодні заарештував згаданого експосадовця Славоміра Новака.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?