Чи передається коронавірус через воду - вчені дали відповідь
Категорія
Технології
Дата публікації

Чи передається коронавірус через воду - вчені дали відповідь

Чи передається коронавірус через воду - вчені дали відповідь
Джерело:  online.ua

Науковий колектив американського Центру контролю й профілактики захворювань дослідили ймовірність інфікуватися коронавірусом через воду. Згідно з дослідженням, у басейнах, джакузі, спа-центрах не знайшли слідів COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Центр громадського здоров’я України.

Група італійських експертів наголосила, докази наявності вірусу у воді малі. Також немає жодних даних, які підтверджують наявність COVID-19 у поверхневих, підземних водах чи питній воді.

"Експерти ВООЗ та CDC констатують, що про фекально-оральний механізм передачі інфекції також не повідомлялося. Отже, можливість поширення COVID-19 під час відпочинку на пляжах пов'язана із скупченням людей. Збудник нової коронавірусної інфекції здатен передаватися від людини до людини незалежно від того, знаходяться вони у воді, чи перебувають на суші", - пояснили у Центрі.

Зазначається, інфікування відбувається виключено через контакт поміж людьми.

"Хвороба передається, здебільшого через дрібні краплі, які виділяються з носа або рота під час кашлю, чхання або розмови. Тобто, якщо ви плаваєте, а людина поруч з вами кашляє, ви можете вдихнути ці краплі і, відповідно, інфікуватися", - додали фахівці.

Також вони нагадали про поширені засоби захисту — дистанціювання, миття рук з милом чи обробка антисептиком, використання масок.

Станом на ранок у неділю, 26 липня, в Україні зафіксували 64 849 випадків COVID-19. Кількість збільшилася за останню добу на 920.

Як повідомляв ONLINE.UA, ПЛР-тестування на новий коронавірус COVID-19 може бути помилковим, підтвердили у Міністерстві охорони здоров’я. Міністр Максим Степанов на брифінгу пояснив причини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?