Росія скоро дочекається - Україна зробила жорстке попередження Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія скоро дочекається - Україна зробила жорстке попередження Путіну

Росія скоро дочекається - Україна зробила жорстке попередження Путіну
Джерело:  online.ua

Посол України в США Володимир Єльченко озвучив нове попередження команді російського президента Володимира Путіна. Він звернув увагу на те, що незабаром санкції проти Росії можуть посилити. За словами українського дипломата, якщо РФ буде продовжувати свою поточну політику, можливе відключення від системи SWIFT. На переконання Володимира Єльченка, цей новий санкційний удар негативно вплине і на партнерів Росії. Як відомо, SWIFT - це міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів. До неї входять понад 10 тисяч банків з 210 країн. Кожен банк, який підключений до системи, має свій унікальний SWIFT код. Для здійснення платежу в Європі достатньо знати SWIFT код банку та IBAN код отримувача. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Саме тому дуже обережна позиція у багатьох інших країн. Але якщо буде така зухвала поведінка Росії, вони дочекаються і цього", - наголосив український дипломат.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно міжнародні гравці вже обговорювали можливість заборони регулярних авіарейсів з Росії в Штати. Тоді мовилося про заморожування банківських рахунків деяких російських чиновників.

"Про це свого часу заявляв міністр фінансів США, і те, що вони досі не введені (санкції - ред.), ще нічого не означає. Вони лежать і чекають на свій час. Ось днями основний санкційний закон США був доповнений новими положеннями щодо Північного потоку-2. Питання в тому, коли це буде реалізовано, завтра, через тиждень чи через рік. Усе прописане і готове до застосування", - наголосив Володимир Єльченко.

Варто також нагадати, що 23 липня Сенат США переважною більшістю голосів ухвалив оборонний бюджет на суму 741 мільярд доларів. Що важливо розуміти, проєкт оборонного бюджету передбачає посилення санкцій проти Північного потоку-2. Команда Володимира Путіна зразу ж відреагувала на новий удар США - в Кремлі заявили, що це їх не зупинить і вони зроблять все, щоб добудувати ПП-2.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Рамзан Кадиров заборонив держсекретареві США Помпео в’їзд до Чечні та ввів інші санкції проти представника Білого дому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?