Вчені назвали аналіз, який може свідчити про коротку тривалість життя
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали аналіз, який може свідчити про коротку тривалість життя

Вчені назвали аналіз, який може свідчити про коротку тривалість життя
Джерело:  online.ua

Науковці з Гарвардської медичної школи продовжують шокувати світ доволі неочікуваними відкриттями. Цього разу вчені виступили з новою гучною заявою - вони наголосили, що існує ознака, яка свідчить, що людське життя буде відносно коротким, – це підвищений вміст заліза в крові. Варто звернути увагу на те, що залізо є одним з найважливіших мінералів для підтримки життя: воно використовується тілом для виробництва червоних кров'яних клітин, які переносять кисень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Medicalxpress.

Експерти наголошують, що для здорового функціонування організму важливий баланс цієї природної речовини – занадто низький рівень заліза загрожує порушеннями роботи імунної системи, надлишок може викликати печінкову недостатність. Новий дослідницький проєкт, в якому проаналізували дані декількох масштабних досліджень, дозволив вченим назвати підвищений вміст заліза одним з ознак коротшого людського життя.

"Люди, які мають генетичну схильність до підвищеного рівня заліза в організмі, в середньому живуть набагато менше", - підкреслюють вчені.

Саме тому науковці закликають людей не вживати добавок, які містять залізо, без призначення лікаря.

Варто зазначити, що нещодавно вчені розповіли, що додавання в раціон гречки сприяє уповільненню процесів старіння і підвищує стресостійкість організму. Науковці зазначають, що гречка підвищує рівень білка SIRT1, який захищає клітини організму і збільшує тривалість життя. Що важливо розуміти, білок SIRT1 належить до сімейства сіртуїнів, які беруть участь в утворенні жирових клітин і метаболізмі глюкози. Підвищення рівня SIRT1 уповільнює старіння і підвищує стресостійкість організму.

Як повідомляв ONLINE.UA,  тривалість життя може бути пов’язана з м’язовою силою  — до такого висновку прийшли бразильські вчені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?