РФ може об'єднатися із США - в Штатах почали розглядати шокуючий сценарій
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ може об'єднатися із США - в Штатах почали розглядати шокуючий сценарій

РФ може об'єднатися із США - в Штатах почали розглядати шокуючий сценарій
Джерело:  online.ua

Офіційний Вашингтон продовжує шокувати світ неочікуваними заявами - офіційно стало відомо, що американська влада більше не вважає Росію своїм основним суперником. Згідно з останіми даними, це місце тепер займає Китай. Виданню Financial Times нещодавно вдалося дізнатися, що команда очільника Білого дому Дональда Трампа визнає Китай головною загрозою як з точки зору технологій, так і з позиції військового потенціалу. Таким чином влада США відмовилися вважати Кремль своїм найзапеклішим ворогом, незважаючи на те, що саме РФ "кинула прямий виклик західноорієнтованому світовому порядку" анексією Криму в 2014 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на FT.

На думку представників Білого дому, дії влади Китаю супроводжуються "все більш войовничим тоном". Окрім того, наголошується, що після введення проти Росії санкцій через анексію Криму взаємодія Москви з Пекіном помітно посилилася.

"Деякі американські політики вважають, що Росія зможе об'єднатися зі США для протистояння Китаю. На їхню думку, відносини Москви і Пекіна не так міцні, як здається на перший погляд. Про це, зокрема, говорили держсекретар США Майк Помпео і його заступник Стівен Бігун. На думку Бігуна, обидві країни пов'язує взаємна рішучість кинути виклик США", - йдеться в повідомленні видання.

Варто звернути увагу на те, що протягом останнього року відносини між Штатами та КНР погіршуються через цілу низку причин. Як відомо, декілька днів тому Державний департамент анонсував введення візових санкцій проти чиновників Китаю, оскільки Пекін обмежує доступ американських дипломатів, журналістів і туристів до Тибету. Пізніше вводилися американські санкції за події в Гонконзі. Своєю чергою, Китай ввів санкції проти американських чиновників.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава Національного центру контррозвідки та безпеки США Вільям Еванін виступив з доволі неочікуваною заяво. — він публічно звинуватив РФ, КНР, а також Іран у зусиллях, спрямованих на підрив виборів 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?