Сонячна система обертається не навколо Сонця - приголомшливі докази астрономів
Категорія
Технології
Дата публікації

Сонячна система обертається не навколо Сонця - приголомшливі докази астрономів

Сонячна система обертається не навколо Сонця - приголомшливі докази астрономів
Джерело:  online.ua

Астрономи здивували новою заявою про Сонце й обертання планет навколо нього. Вони стверджують, що зірка насправді — не центр нашої системи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Business Insider.

Група фахівців японського космічного агентства JAXA провела відповідне дослідження. Вони встановили, що насправді усі планети, метеорні поля та пояс астероїдів обертаються навколо невидимої точки. Ця точка вкрай рідко збігається з Сонцем.

Для пояснення своєї точки зору астрономи оприлюднили відеоролик, який демонструє рух зірки. Вони трохи перебільшили шлях Сонця, однак навіть без цього перебільшення відомо, що воно обертається інколи за мільйони кілометрів від баріцентру. Динаміка маршруту відзначалася "маркером".

Іншим важливим тягарем у нашій системи виявився Юпітер. Сонце складає 99,8% від загальної маси планетарного скупчення. Газовий гігант має частку в 1,2% з обсягу маси, яка лишається після зірки.

"Сонце фактично трохи обертається навколо Юпітера", - наголосив один з учасників дослідження.

Також вчені скорегували уявлення про обертання Місяця навколо Землі. З'ясувалося, що ситуація схожа на ту, що сталася з Сонцем. Вони обертаються навколо баріцентру, але той майже завжди знаходиться в межах нашої планети. Сама Земля обертається по колу біль впорядковано.

Як повідомляв ONLINE.UA, космічний зонд Solar Orbiter, запущений 10 лютого 2020 року, став першим кораблем, який зміг сфотографувати поверхню Сонця з найближчої можливої наразі відстані. Ці унікальні фото вже передані на Землю.

Світлини зробили з відстані всього в 77 мільйонів кілометрів від Сонця, приблизно на половині відстані між Землею та зіркою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?