Вимагаємо звільнити: Верховну Раду сколихнув новий гучний скандал
Категорія
Україна
Дата публікації

Вимагаємо звільнити: Верховну Раду сколихнув новий гучний скандал

Вимагаємо звільнити: Верховну Раду сколихнув новий гучний скандал
Джерело:  online.ua

Український парламент, здається, жодного дня не може прожити без гучного скандалу. Цього разу стало відомо, що народні обранці вже зареєстрували проєкт постанови про звільнення Максима Степанова з посади очільника Міністерства охорони здоров’я. Варто звернути увагу на те, що підписи під проектом постанови про звільнення Степанова поставили 96 народних депутатів майже з усіх фракцій парламенту. Що важливо розуміти, постанову № 3938 зареєстрували 27 липня. Наразі її передали на розгляд керівництву ВРУ. Народні обранці згадали про "непридатність до виконання посадових обов’язків, некомпетентність та професійну недбалість" Максима Степанова. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Ради.

Окрім того, депутати переконують, що під його керівництвом МОЗ не може зупинити пандемію і навіть костюми для медиків закупило за завищеними вдвічі цінами, а отримала їх наша країна із затримкою у кілька місяців. За словами представників "Голоса", через бездіяльність Степанова зірвали процес закупівлі ліків для тяжко хворих українців. Так, ДП "Медзакупівлі України" три місяці чекало на наказ МОЗ, який би дозволив їм розпочати процес.

"Велика частина держпрограм не передана міжнародним організаціям, а це означає, що хворі на гепатит, туберкульоз, легеневу гіпертензію та інші захворювання просто будуть помирати без ліків",- кажуть в "Голосі".

Народні обранці запевняють, що Степанов ставить під загрозу роботу українських лікарень, атакуючи керівництво Національної служби здоров’я України.

"Зокрема, у червні міністр без конкурсу хотів змінити голову НСЗУ, а минулого тижня на розгляд Кабміну намагалися винести рішення про звільнення нинішньої керівниці НСЗУ Оксани Мовчан та ще одного топ-менеджера відомства – Наталії Рябцевої", - скаржаться депутати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що заступник Максима Степанова, Віктор Ляшко, невідкладно звернувся до усіх українців та наголосив, що з 1 серпня адаптивний карантин в Україні дозволятиме посилювати чи послаблювати карантин в окремих містах і районах областей, якщо саме в них буде найгірша ситуація з коронавірусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?