Це сталося - вчені нарешті заявили про прорив у лікуванні коронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Це сталося - вчені нарешті заявили про прорив у лікуванні коронавірусу

Це сталося - вчені нарешті заявили про прорив у лікуванні коронавірусу
Джерело:  online.ua

Іноземні вчені неочікувано для всіх заявили про новий метод лікування коронавірусу, який знижує ризик виникнення ускладнення у випадку інфікування SARS-CoV-2. За словами науковців, новий препарат вже довів свою ефективність, його встигли випробувати у Великій Британії. Згідно з останніми даними, компанія Synairgen пропонує новий тип терапії COVID-19, а саме використання білка під назвою інтерферон бета, який виробляє організм, коли бореться з вірусною інфекцією. Варто звернути увагу на те, що білок штучно вводять безпосередньо у легені пацієнтів з коронавірусом за допомогою небулайзера, як стимул імунній відповіді організму. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на BBC.

"Терапія вже довела свою ефективність – вона на 79% зменшує вірогідність, що у пацієнта виникнуть ускладнення, які вимагають вентиляції легень. Пацієнти мали у два-три рази більше шансів покращити самопочуття настільки, щоб хвороба не перешкоджала повсякденній діяльності. Під час тестування терапії, у пацієнтів спостерігали значні переваги методу, у них зменшилось відчуття задухи. Крім того, середній час перебування в лікарні пацієнтів, які отримували новий препарат, скоротився на третину – зменшився в середньому від дев'яти до шести днів", - йдеться в повідомленні.

За словами науковців, у дослідженні брав участь 101 доброволець, яких госпіталізували у дев'ять лікарень Великої Британії. Що цікаво, половині учасників давали новий препарат, інша половина отримувала плацебо, тобто неактивну речовину. Вчені звертають увагу на те, що інтерферон бета є частиною першої лінії захисту організму від вірусів, що попереджає про можливу вірусну атаку. Фахівці припускають, що коронавірус, ймовірно, знижує його виробництво, щоб обійти відповідь імунної системи.

"Новий препарат являє собою спеціальну формулу інтерферону бета, що доставляється безпосередньо в дихальні шляхи через небулайзер, який перетворює білок на аерозоль", - пише ЗМІ.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Дональд Трамп виступив з гучною заявою  — він неочікувано повідомив про те, що в Штатах клінічні випробування двох вакцин від коронавірусу добігають кінця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?