Він поводиться інакше - експерти вразили попередженням про COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Він поводиться інакше - експерти вразили попередженням про COVID-19

Він поводиться інакше - експерти вразили попередженням про COVID-19
Джерело:  online.ua

У Всесвітній організації охорони здоров'я звернули увагу на помилкове уявлення людей щодо глобальної епідемії COVID-19. Коронавірус не буде поширюватися планетою сезонно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

За словами спікерки ВООЗ Маргарет Гарріс, сезонність притаманна грипу, однак нова інфекція має відмінності. Пандемія у майбутньому продемонструє себе як надзвичайну за масштабністю хвилю, що матиме піки й послаблення.

"Люди все ще думають про сезони. Нам всім потрібно розібратися в тому, що цей новий вірус... він поводиться інакше", - пояснила Гарріс.

Нагадаємо, у світі почали бити на сполох через поширення невідомого вірусу взимку 2020 року. Першою країною став Китай, вважається, що саме з його території інфекція почала свій шлях планетою.

Ще навесні стало відомо, COVID-19 з'явився світі набагато раніше, ніж це було зафіксовано. Наприклад, у Франції лікарі вивчили випадки захворювання на грип та пневмонію й перевірили проби пацієнтів новими тестами на коронавірус. З'ясувалося, що інфекція була щонайменше в одного з них ще у грудні-2019.

Станом на 28 липня по всій планеті лікарі встановили вже близько 16,5 мільйона діагнозів COVID-19. Кількість смертельних випадків сягнула 654 тисячі, в антилідерах — Сполучені Штати, Бразилія, Індія.

Процес розробки вакцини все ще триває. Вчені з різних країн, які ведуть кілька проєктів паралельно різними командами, вже почали клінічні випробування на людях. Згідно з попередньою оцінкою, препарати можуть з'явитися на межі 2020 та 2021 років, тож їх масове виробництво почнеться наступного року.

Як повідомляв ONLINE.UA, вчені неочікувано для всіх заявили про новий метод лікування коронавірусу, який знижує ризик виникнення ускладнення у випадку інфікування SARS-CoV-2. За словами науковців, новий препарат вже довів свою ефективність, його встигли випробувати у Великій Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?