До Землі мчить величезний астероїд 2009 PQ1 - до чого готуватися
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

До Землі мчить величезний астероїд 2009 PQ1 - до чого готуватися

До Землі мчить величезний астероїд 2009 PQ1 - до чого готуватися
Джерело:  online.ua

Астрономи із NASA поділилися новою цікавою новиною - вони офіційно повідомили про те, що у серпні до Землі наблизиться астероїд 2009 PQ1. Згідно з останніми даними, його діаметр сягає від 80 до 190 метрів - варто звернути увагу на те, що це як велике футбольне поле. Дослідники також наголошують, що цей астероїд відноситься до класу Аполлона – це група навколоземних небесних тіл, чиї орбіти перетинають земну орбіту з зовнішнього боку, інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт NASA.

"2009 PQ1 максимально наблизиться до Землі 5 серпня о 19:35 за київським часом. Його швидкість на та й момент сягатиме 13,47 км/с. Попри чи маленькі габарити, цей астероїд не є небезпечним для нашої планети. Адже під час максимального зближення відстань сягатиме 3,2 мільйони кілометрів. Для порівняння, відстань між Землею та Місяцем приблизно у 8 разів меншою", - йдеться в повідомленні.

Астрономи звертають увагу на те, що хвилюватись точно не варто. Для землян 2009 PQ1 цікавий лише з наукової точки зору - для кращого вивчення поведінки подібних астероїдів. Що цікаво, наступного разу астероїд 2009 PQ1 пролетить повз нашу планету лише у 2137 році.

Варто зазначити, що нещодавно науковець-фізик Джеймс Бенфорд із США почав стверджувати, що позаземна цивілізація може стежити за людством, ховаючись на астероїдах. За словами дослідника, стародавні іншопланетяни шпигують вже мільйони років. Техніка їхня може розташовуватися на ко-орбітальних астероїдах. Ці космічні тіла є своєрідними супутниками нашої планети. Наприклад, астероїд (469219) 2016 HO3, відкритий у 2016 році, буде рухатися поблизу ще близько мільйона років.

"Виявлена група прилеглих ко-орбітальних астероїдів може служити ідеальним місцем неземному розуму для спостереження за Землею, бо їх важко розгледіти. Ці навколоземні об’єкти надають відмінний спосіб спостерігати за нашим світом з безпечного природного об’єкта", — переконує вчений.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в NASA знайшли докази існування паралельного Всесвіту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?