Кожного тижня ховають - у Зеленського вразили новим зізнанням
Категорія
Політика
Дата публікації

Кожного тижня ховають - у Зеленського вразили новим зізнанням

Кожного тижня ховають - у Зеленського вразили новим зізнанням

У команді президента Володимира Зеленського не настроєні серйозно на проведення дострокових парламентських вибрів. У фракції "Слуга народу" заявили про відсутність для того підстав. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За словами лідера партії Олександра Корнієнка, монокоаліція все ще має змогу ефективно працювати.

"Мабуть, у житті потрібно все допускати. Втім я думаю, що зараз підстав для дострокових виборів немає. Навіть соціологія показує, що зараз українці виступають за дострокові вибори у відношенні 50 на 50", - пояснив політик.

Він вважає, швидкі повторні вибори в Раду ризикують створити відчуття нелегітимності парламентарів. Умови праці "монобільшості" він назвав "кумедними".

"Монобільшість кожного тижня ховають, а вона якимось чином постійно воскресає. Зараз все-таки "Слуга народу" є лідируючою силою. За соціологією, ми досі лишаємося на першому місці", - додав Корнієнко.

Очільник пропрезидентської партії наголосив, наразі, звичайно, можна шукати юридичні підстави для перезавантаження парламенту, однак навіщо це робити, якщо нардепи працюють, а Кабінет міністрів також сформований. Саме така позиція президента Володимира Зеленського.

Нагадаємо, останні парламентські вибори відбулися приблизно рік тому — в липні 2019 року. Тоді "Слуга народу" створила прецедент в українській політиці, оскільки змогла сформувати більшість у Раді — фракція самостійно ухвалювала рішення, без підтримки інших об'єднань.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Центральній виборчій комісії наголосили, місцеві вибори 25 жовтня відбудуться з важливими особливостями. Вони пов’язані з ухваленням нового Виборчого кодексу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?