Дива не буде - в ЄС шокували прогнозом про вакцину проти коронавірусу
Категорія
Технології
Дата публікації

Дива не буде - в ЄС шокували прогнозом про вакцину проти коронавірусу

Дива не буде - в ЄС шокували прогнозом про вакцину проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Процес розробки вакцини проти коронавірусу COVID-19 активно триває. Водночас представники федерального уряду Німеччини попередили, що завершаться ці проєкти не так вже й швидко. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву одного з міністрів.

За словами очільниці Міністерства освіти й наукових досліджень Аньї Карлікцек, повноцінна вакцина з'явиться приблизно в середині 2021 року.

"Вчені працюють з надзвичайною швидкістю, однак у таких складних проєктах завжди ймовірні кроки у зворотному напрямку. Нам не варто чекати на диво. Потрібно, як і раніше, виходити з того, що для широких верств населення вакцина буде готова щонайменше в середині наступного року", - вважає міністерка.

Карлікцек звернула увагу, що наразі три німецькі компанії мають значний прогрес у розробці вакцини. Дві з них вже перейшли до клінічних випробувань, а одна почне цю стадію наступного тижня.

Вона наголосила, мати дієвий препарат — це одне, в той час як світові необхідне "безпечний препарат, який відповідатиме очікуванням населення".

Нагадаємо, Німеччина разом з Південною Кореєю стала одним з успішних прикладів боротьби проти коронавірусу. Від початку епідемії там виявили 206 926 інфікованих. Кількість смертей сягнула 9 128.

Протягом травня й червня у країні зафіксували суттєве падіння темпів епідемії. Наприкінці липня, на тлі попереджень європейських політиків про другу хвилю, поширення COVID-19 у ФРН трохи виросло.

Як повідомляв ONLINE.UA, американська влада напередодні домовилася про першу угоду щодо придбання вакцини проти коронавірусу COVID-19. У документах вказана ціна за одну одиницю препарату. Фахівці звернули увагу, що показник не перевищує ціну на препарати від традиційного грипу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?