Путін готує новий неприємний сюрприз для України - важливі дані
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін готує новий неприємний сюрприз для України - важливі дані

Путін готує новий неприємний сюрприз для України - важливі дані
Джерело:  online.ua

Російський уряд неочікувано для всіх вніс до Держдуми РФ проект закону, яким запроваджуються нові економічні санкції проти України. Варто звернути увагу на те, що мовиться про розширення переліку обмежень, накладених на низку осіб і компаній у рамках указу Про заходи щодо реалізації указу президента Росії "Про застосування спеціальних економічних заходів у зв'язку з недружніми діями України щодо громадян і юридичних осіб Російської Федерації". Що важливо розуміти, зміни передбачають встановлення заборони на прийом платіжним агентом грошових коштів і здійснення транскордонних платежів, якщо одержувач включений до списку санкцій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

Також наголошується, що на Центробанк РФ і федеральні органи виконавчої влади покладається обов'язок з надання в Мінфін звітів про діяльність організацій, що здійснюють операції щодо осіб, до яких застосовуються спеціальні економічні заходи. Варто звернути увагу на те, що ще у грудні 2019 року уряд РФ розширив перелік товарів, ввезення яких з України в Росію заборонено. Окрім того, команда очільника Кремля Володимира Путіна змінила санкційний список громадян України: внесені дев'ятеро, двоє - виключені.

Нагадаємо, що нещодавно американська влада розширила санкції проти Євгена Пригожина, так званого кухаря президента Росії. Що важливо розуміти, загалом нові обмеження стосуються трьох фізичних осіб та п’яти компанії, які пов’язані із Пригожиним. Як повідомляють американські медіа, санкції запровадив Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США. Окрім того, наголошується, що причиною для розширення обмежень стала підривна діяльність Пригожина у Судані та інших державах. Зазначається, що вказані фізичні та юридичні особи намагались завадити демократичним реформам у Судані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Палата представників США схвалила поправку, яка передбачає нові санкції щодо компаній, які допомагають Росії завершити будівництво спірного газопроводу "Північний потік-2" до Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?