Психологи назвали головну запоруку щасливих стосунків
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Психологи назвали головну запоруку щасливих стосунків

Психологи назвали головну запоруку щасливих стосунків
Джерело:  online.ua

Психологи із Канади дійшли висновку, що характер партнерів в стосунках не такий важливий, як самі відносини. За словами експертів, хороші відносини – це передусім спільне уявлення про характер відносин, які хочуть побудувати їх учасники. З такою неочікуваною заявою вчені виступили після того, як вивчили досвід понад 11 тисяч пар і проаналізували понад 40 досліджень на цю тему. Вони також звернули увагу на те, що у перші місяці знайомства задоволеність від відносин залежить лише на 19% від заявлених психологічних рис партнера і на 45% – від збігу уявлень про відносини. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Inverse.

Фахівці переконують, що згодом особистість партнера може впливати на задоволеність від відносин менше ніж на 5%.

"Людина, яку ви вибираєте, не так важлива, як відносини, які будуєте. Динаміка відносин, які ви будуєте разом з кимось – загальні норми, зрозумілі тільки вам жарти, загальний досвід – набагато перевершують окремі характеристики особистостей, що беруть участь в цих відносинах", - пояснюють автори праці.

За їхніми словами, в дослідженні детально розглянули окремі складові романтичних відносин: особисті характеристики партнерів та характеристики відносин.

До особистих враховували такі складові, як дохід, вік або емпатія. До характеристик відносин – пристрасть, сексуальна задоволеність партнерів. На переконання вчених, у всіх парах ці категорії змішані, але не всі вони рівноцінні. Опитування показало, що найважливіша з індивідуальних характеристик – це задоволеність життям.

"До найважливіших характеристик відносин відносяться: бажання партнера зробити відносини постійними; вдячність за партнера; сексуальне задоволення і турбота про сексуальне задоволення партнера", - йдеться в повідомленні видання.

Психологи наголошують, що щасливі відносини – це не пошук ідеального партнера або його зміна, а будівництво самих відносин — створення умов, які дозволять цим відносинам процвітати.

Раніше ONLINE.UA розповідав, як перше кохання впливає на долю людини та її світосприйняття.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?