Місцеві вибори в України - ЦВК розкрила нові проблеми
Категорія
Політика
Дата публікації

Місцеві вибори в України - ЦВК розкрила нові проблеми

Місцеві вибори в України - ЦВК розкрила нові проблеми
Джерело:  online.ua

Місцеві вибори в Україні планують провести 25 жовтня. Наприкінці липня представники влади продовжують обговорювати організацію масштабного голосування. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумки наради Мінрегіону й Центрвиборчкому.

За оприлюдненими даними, 28 липня посадовці обговорили проблеми виборів з урахуванням нового адміністративно-територіального порядку.

"Представники ЦВК ознайомили з постановами, прийнятими на забезпечення виконання нещодавніх змін до Виборчого кодексу. Зокрема, у частині необхідності надання Мінрегіоном ЦВК інформації щодо переліку місцевих рад із зазначенням населених пунктів, що входять до їх складу за встановленою формою", - зауважили в уряді.

ЦВК зазначила, для вирішення проблем необхідна координація комісії, Кабміну, а також обласних державних адміністрацій. Згадані суперечливі моменти це:

  • забезпечення безпеки під час організації та проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей;

  • труднощі з реєстрацією юридичних осіб територіальних виборчих комісій, сформованих на новій територіальній основі;

  • неврегульованысть питання з визначення юрисдикції міських, районних організацій, первинних осередків політичних партій та інших їхніх структурних утворень, передбачених статутами партій як суб’єктів виборчого процесу у зв’язку зі змінами адмінтерустрою;

  • необхідність координації визначених Виборчим кодексом завдань у містах з районним поділом, у зв’язку з набранням чинності 23 липня 2020 р. змін до Кодексу;

  • додаткові потреби для організації та проведення місцевих виборів в умовах коронакризи.

Згадані проблеми передадуть на розгляд безпосередньо представників уряду для скорішого опрацювання.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Центральній виборчій комісії наголосили, місцеві вибори 25 жовтня відбудуться з важливими особливостями. Вони пов’язані з ухваленням нового Виборчого кодексу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?