Зараз треба продумати - Зеленський несподівано звернувся до України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зараз треба продумати - Зеленський несподівано звернувся до України

Зараз треба продумати - Зеленський несподівано звернувся до України
Джерело:  online.ua

Місцеві вибори наприкінці жовтня пройдуть в Україні відповідно до режиму обмежень, які ввели через поширення COVID-19. Президент Володимир Зеленський виступив із дорученням підготуватися до такого режиму. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підсумки наради в Офісі президента.

За оприлюдненими даними, для підтримання порядку в день голосування залучатимуть додаткові підрозділи поліції.

"Вочевидь, майбутні вибори проходитимуть на тлі певних обмежень через коронавірусну інфекцію, і вже зараз треба продумати механізми, процедури та фінансування, щоб убезпечити українців і дати їм можливість вільно проголосувати за кандидатів", - зауважив Зеленський.

Своєю чергою міністр внутрішніх справ Арсен Аваков додав, важливо забезпечити усі необхідні локації належною кількістю правоохоронців. особливо це стосується ситуації після ухвалення законопроєктів, що збільшать вимоги до присутності поліції на виборах.

Нагадаємо, день голосування офіційно призначений на неділю, 25 жовтня. Його підтримали народні депутати Верховної ради.

Проведення виборів в умовах глобальної епідемії коронавірусу не вперше обговорюють представники української влади. Ідеї щодо їх організації відповідно до епідемічних обмежень також лунали з Верховної Ради й Кабміну.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці липня представники влади продовжують обговорювати організацію масштабного голосування. Посадовці обговорили проблеми виборів з урахуванням нового адміністративно-територіального порядку.

ЦВК оприлюднила перелік проблем, які потребують скорішого вирішення в координації з урядом. Вони торкаються теми голосування на Донбасі та в умовах пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?