У Києві заборонили експлуатацію тварин для фото та відео - що важливо знати
Категорія
Україна
Дата публікації

У Києві заборонили експлуатацію тварин для фото та відео - що важливо знати

У Києві заборонили експлуатацію тварин для фото та відео - що важливо знати
Джерело:  online.ua

Експлуатація тварин як об'єктів для фото- та відеопослуг в столиці України, Києві, відтепер заборонена - це рішення уже підтримали депутати Київради. Про це офіційно повідомив очільник Постійної комісії Київради з питань екологічної політики Костянтин Яловий. Варто звернути увагу на те, що відтепер у столиці України рекомендується припинити експлуатацію тварин, як об’єктів для фото- та відеопослуг, а також посилити контроль Нацполіції у сфері захисту тварин та попередження жорстокого поводження з ними, передає ONLINE.UA.

"В Києві більше не будуть експлуатувати тварин для фото та відео! Київрада підтримала наш з Вадимом Сторожуком проект рішення "Про встановлення обмеження надання відео- та фотопослуг з використанням тварин в м. Києві"... Фотографії з тваринами – це підтримка насильства. Все своє коротке життя вони проводять на ланцюгові, без доступу до води та їжі та без можливості природно рухатись. Не дивно, що такі звірі не доживають до старості… Тому сьогоднішнє рішення Київради – це перший крок до цивілізованого та належного поводження з тваринами у столиці. Продовжую боротися за те, щоб людина і природа співіснували у гармонії!", - наголосив Костянтин Яловий.

Українці активно коментують цю новину у соціальних мережах - більшість громадян підтримують рішення влади.

"Дуже треба і в Одесі так само!; Нарешті зрозуміло, що тварини не іграшки, вони біль відчувають повною мірою. Добрий закон! Головне, щоб його дотримувалися; Ще потрібно внести зміни до законодавства, яке не дозволяє купувати диких тварин, але не забороняє їх утримувати. Я особисто бачу в стрічці, як поважні особи хизуються домашніми левенятами; Це не заборона, а рекомендація!!! Як експлуатували, так і далі будуть, тому що немає чіткої заборони; Костянтине, прошу Вас пояснити. Так, рекомендується припинити експлуатацію тварин, як об’єктів для фото- та відеопослуг чи заборонено експлуатувати тварин як об'єктів для вказаних послуг? Ви ж розумієте, що рекомендація не є обов'язковою до виконання. Якщо так, то в чому тоді сенс?", - коментують рішення влади українці.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Каліфорнійській академії наук, яка є одним з найбільших музеїв природної історії, підвели підсумки щорічного фотоконкурсу і обрали кращі фото дикої природи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?