Ще одна країна засумнівалася у посиленні санкцій проти РФ - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Ще одна країна засумнівалася у посиленні санкцій проти РФ - що відбувається

Ще одна країна засумнівалася у посиленні санкцій проти РФ - що відбувається
Джерело:  interfax.com.ua

Влада Угорщини виступила з неочікуваною заявою - вона заявила, що підтримає посилення санкцій проти Росії за її агресію проти України, однак є одна умова. Офіційний Будапешт хоче бачити, що ці санкції справді створюватимуть проблеми для Росії. Посол Угорщини в Україні Іштван Ійдярто звернув увагу на те, що це стосується конфлікту навколо Кримського півострова і Донбасу. Угорщина підтримує позицію ЄС, яка є досить відкритою та чіткою, і полягає в підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, і введення санкцій проти Російської Федерації для того, щоб припинити такі дії, які розпочалися у 2014 році. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
Журналісти поцікавилися у посла, чи готова Угорщина підтримати ідею посилення санкцій проти РФ за порушення нею норм міжнародного права. Ійдярто звернув увагу на те, що якщо є потреба для подальших кроків, країна також їх підтримає, проте, за його словами, іноді необхідно обговорювати, чи допомагає це Україні і чи справді створює якісь проблеми для команди очільника Кремля Володимира Путіна.

"Ми, як і раніше, підтримуємо рішення в ЄС щодо санкцій, і ми вважаємо, що якщо є потреба для подальших кроків, ми також їх підтримаємо. Час від часу з'являється питання, чи допомагає санкційна політика запобігти таким ситуаціям або чи має вона вплив на країну, проти якої вводяться санкції. Але це більшою мірою політичні та теоретичні дискусії. Загальний підсумок такий, що Угорщина підтримує політику санкцій, однак ми маємо наголосити, що часом ми також маємо обговорювати, чи допомагає це Україні і чи справді створює якісь проблеми для Російської Федерації", - підкреслив Іштван Ійдярто.

Окрім того, він наголосив, що Угорщина намагається продовжувати діалого з російською владою, "пояснюючи їм українську ситуацію, наголошуючи, що дуже важливо мати мир і стабільність в регіоні".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда очільника Кремля Володимира Путіна підготувала новий неприємний сюрприз для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?