Вчені пояснили, на скільки менше живуть песимісти
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені пояснили, на скільки менше живуть песимісти

Вчені пояснили, на скільки менше живуть песимісти
Джерело:  online.ua

Австралійські вчені із Брисбена неочікувано для всіх дійшли висновку, що люди з вираженими песимістичними поглядами на життя вмирають на два роки раніше, ніж інші люди їхнього віку. Однак, що важливо розуміти, перетворення в оптиміста не збільшує тривалість життя. В результаті свого дослідження науковці отримали ще одне підтвердження, що песимістом бути шкідливіше для здоров'я, ніж оптимістом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання Daily Mail.

"Попередні дослідження також знаходили зв'язок між песимізмом і ризиком виникнення нездужань, а також доводили позитивний вплив оптимізму на здоров'я. Але всі наукові роботи розглядали дві категорії людей за однієї психологічною шкалою, а не поділяли за двома різними шкалами. І що знаходилися у верхній частині шкали люди автоматично вважалися оптимістами, а в нижній – песимістами", - йдеться в повідомленні.

За словами вчених, що оптимізм і песимізм – не протилежні кінці психологічної шкали. Науковці створили дві різні системи оцінки тривалості життя для людей з песимістичні й оптимістичними нахилами. В опитуванні брали участь понад 2 тисяч осіб старше 50 років, за добровольцями спостерігали протягом близько 15 років.

"Якщо у людини негативне ставлення до сьогодення та майбутнього, то її середня тривалість життя скорочується. Але яскраво виражені оптимісти не живуть довше за реалістів. Отже, песимізм скорочує тривалість життя, але оптимізм його не продовжує", - пише видання.

На переконання вчених, скорочення тривалості життя песимістів пов'язано з їхнім зневажливим ставленням до власного здоров'я і щастя. А через це зростає ризик хвороб і різного роду порушень.

Раніше ONLINE.UA розповідав, як навчитися всі 24 години на добу проводити зі своїми коханими людьми, щоб уникнути сварок, образ і непорозумінь.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?