Вже з 1 серпня - українцям зробили важливе попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 1 серпня - українцям зробили важливе попередження

Вже з 1 серпня - українцям зробили важливе попередження
Джерело:  online.ua

У суботу, 1 серпня, в Україні почнуть діяти нові правила карантину - вже завтра усі регіони країни поділять на чотири зони, в кожній з яких будуть введені певні обмеження. Які зміни чекають українців і як буде діяти карантин в епідеміологічних зонах, повідомив глава МОЗ Максим Степанов на щоденному брифінгу 30 липня, передає ONLINE.UA.

"Ви знаєте, що з 1 серпня починає діяти нова постанова уряду. Ця постанова буде регламентувати питання карантину на території країни. У нас буде поділ на чотири зони: зелена, жовта, помаранчева і червона", - нагадав Степанов, уточнивши, що поділ по зонам буде проведено 31 липня на засіданні центральної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Як відомо, кожному кольору буде відповідати певний перелік обмежень. Передбачається, що між "зеленою" і "червоною" зонами буде обмежено рух транспорту і встановлені відповідні пости на їхніх кордонах. Вся інформація про відповідність регіону певній зоні розміщуватиметься на сайті МОЗ, вона буде оновлюватися кожні 5 днів. Контролювати дотримання карантину буде Держпродпотребслужба, служба з надзвичайних ситуацій і місцева влада.

У "зеленій" карантинній зоні, як і раніше, будуть діяти масковий режим в місцях скупчення людей, соціальна дистанція, знаходження однієї людини на 5 квадратних метрів під час проведення масових заходів. В "жовтій" зоні заборонять відвідувати будинки престарілих, лікарні, соціальні установи. В "помаранчевій" зоні заборонять роботу розважальних закладів та ресторанів вночі, планову госпіталізацію в лікарнях, роботу спортзалів, дитячих таборів. У "червоній" зоні будуть діяти всі више названі обмеження, а також введуть заборону роботи громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність кафе та ресторанів.

Важливо нагадати, що українська влада готується до зростання захворюваності COVID-19 восени, так як коронавірус має сезонність. За словами головного санітарного лікаря країни Віктора Ляшко, в період сезонного зростання грипу, може статися новий спалах коронавіруса в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує рекордно рости. Станом на 30 липня, зафіксовано 1197 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 68794 осіб, з них 1673 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. 38154 українця змогли перемогти коронавірус - повторне лабораторне дослідження не виявило COVID-19 в їх організмі. 28967 українців продовжують хворіти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?