В Україні змінили правила вступу до вишів - що важливо знати абітурієнтам
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні змінили правила вступу до вишів - що важливо знати абітурієнтам

В Україні змінили правила вступу до вишів - що важливо знати абітурієнтам
Джерело:  online.ua

З 1 серпня в Україні стартує вступна кампанія до вищих навчальних закладів, яка в 2020 році буде проходити за новими правилами. У Міносвіти пояснили, на яких умовах абітурієнти можуть вступити в установи вищої освіти, до якого числа можна подавати документи, а також, що робити тим випускникам, які не здавали ЗНО. Про головні нововведення при вступі до вузів розповів заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко, передає ONLINE.UA.

"З 1 серпня о 10:00 починається реєстрація електронних кабінетів для абітурієнтів, які будуть подавати заяви в електронній формі. Вступники зможуть подати заяви з 13 до 22 серпня. Хочемо відзначити і заспокоїти вступників, що зареєструвати електронний кабінет вони зможуть протягом всього періоду подачі заяв ", - пояснив чиновник.

Якщо абітурієнт не отримає свідоцтво про середню освіту до 22 серпня, він зможе подати заяви в електронному кабінеті без самого свідоцтва, але із записом про його замовлення - оригінал можна буде подати на початку навчання.

Також в 2020 році з 1 по 12 серпня абітурієнти зможуть скласти вступні іспити замість ЗНО та творчі конкурси на певні спеціальності під час вступу на бюджет. Для вступників на контрактну форму закладу можуть встановлювати додаткові терміни проведення іспитів та творчих конкурсів у період з 13 по 22 серпня. Крім того, в МОН абітурієнтам-пільговикам цього року дозволили подати електронні заяви на вступ до вишів при наявності хоча б одного сертифіката ЗНО 2017-2020 років.

У Міносвіти нагадали, що в 2020 році буде діяти спеціальна квота для вступу на бюджет для випускників з тимчасово окупованих Криму і Донбасу.

"В освітньому центрі (" Крим-Україна "або" Донбас-Україна ") випускники з тимчасово окупованих територій можуть подати до 5 заяв і брати участь в конкурсі на місця державного замовлення в рамках спеціальної квоти для прийому вступників з тимчасово окупованих територій на основі повної загальної середньої освіти ", - уточнили в МОН.

Важливо нагадати, що з 30 червня 2020 року почав роботу консультаційний центр МОН, послугами якого можуть користуватися нинішні абітурієнти. Там можна отримати відповіді на найпоширеніші питання під час вступної кампанії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський підписав указ щодо вступу до вишів для абітурієнтів з ОРДЛО і Криму. Випускники з тимчасово окупованих територій України зможуть тепер безкоштовно навчатися в українських вищих навчальних закладах за спеціальною квотою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?