Facebook, Amazon, Google звинуватили у шпигунстві й знищенні конкурентів - що варто знати
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook, Amazon, Google звинуватили у шпигунстві й знищенні конкурентів - що варто знати

Facebook, Amazon, Google звинуватили у шпигунстві й знищенні конкурентів - що варто знати
Джерело:  online.ua

Одразу низку американських технологічних компаній звинуватили у монополізації ринку в агресивному придушенні конкурентів. Конгрес США почав розгляд комерційної загрози від Facebook, Google, Amazon, Apple. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на закордонні ЗМІ.

У середу, 29 липня, юридичний підкомітет з антимонопольної політики Конгресу провів шестигодинне засідання, під час якого пролунали звинувачення та відповіді очільників згаданих компаній.

Керівник підкомітету Девід Сісіллін наголосив, кожна компанія має доступ до інформації мільйонів користувачів. Її використали для відстежування активності потенційних конкурентів та, відповідно, придушення їх.

Посадовці згадали поглинення "Фейсбуком" проєктів Instagram та WhatsApp. Водночас корпорація паралельно з цими незалежними ініціативами розробляла власні схожі сервіси. Марк Цукерберг заявив, що вони жодним чином не погрожували Instagram.

"Коли домінуюча платформа погрожує своїм потенційним конкурентам, це не повинно бути нормальною практикою. Facebook збирає та монетизує дані про користувачів, потім використовує їх, аби шпигувати за конкурентами, копіювати розробки й знищувати конкурентів", - підкреслили у Конгресі й додали, що такі дії не дають розквітнути іншим проєктам.

Представникам Amazon закидали, що компанія — монополіст, оскільки володіє 70% онлайн-закупівлі в США. Наголошувалося, що здебільшого позиції сервісу повторюють позиції інших розповсюджувачів, однак комерційний гігант користується своїм положенням домінуючої платформи для придушення конкуренції.

Проти Google висунули звинувачення у контактах з китайською владою. Також корпорацію підозрюють у крадіжці контент інших сайтів, щоб змусити користувача довше знаходитися саме на пошуковій сторінці.

Проблемою Apple конгресмени назвали одностороннє вирішення, які додатки будуть в їх електронних магазинах. Їхніми сервісами користуються сотні мільйонів людей по всьому світові.

Представники компаній заявили, що не ставлять загрози для інших, тож американській владі нема через що турбуватися. Цікаво, що навіть президент Дональд Трамп пригрозив необхідними заходами, якщо Конгрес не зможе цього зробити. Він планує підписати спеціальний указ.

Як повідомляв ONLINE.UA, користувачі соціальних мереж помітили дивну особливість додатка Instagram для iOS. За їхніми словами, додаток використовує камеру смартфона увесь час.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?