У найближчі чотири місяці - влада України повідомила чудові новини жителям Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

У найближчі чотири місяці - влада України повідомила чудові новини жителям Донбасу

У найближчі чотири місяці - влада України повідомила чудові новини жителям Донбасу
Джерело:  online.ua

У найближчі чотири місяці на лінії розмежування на Донбасі планують відкрити ще два пункти пропуску. У Мінреінтеграціі планують, що нові КПВВ запрацюють в населених пунктах Золоте і Щастя Луганської області, де на сьогоднішній день функціонує єдиний пункт пропуску в Станиці Луганській. У Золотому вже побудований комплекс споруд для пропуску та сервісного обслуговування українців з ОРДЛО. В Щастя вже незабаром буде визначено місце облаштування режимної та сервісної території. Про це повідомив перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасового окупованих територій України Ростислав Замлинський, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

За словами Замлинського, на нових КПВВ планують відкрити аптечний пункт, мобільний ЦНАП, юридичну приймальню та інші об'єкти для обслуговування громадян. Але відкриття нових пунктів пропуску для безперешкодного перетину громадянами лінії розмежування залежить більшою мірою від бойовиків так званої "ЛНР".

"Ми очікуємо, що за чотири місяці окупаційна адміністрація все ж виконає свої зобов'язання по монтажу певного комплексу будівель, щоб наші громадяни могли зайти на підконтрольну уряду територію", - зазначив чиновник.

Замлинський також заспокоїв жителів ОРДЛО щодо виплат пенсій на період карантину. Він нагадав, що після зняття карантинних обмежень, які продовжили в Україні до 31 серпня, ще 30 днів соціальні виплати та пенсії жителям окупованих районів Донецької та Луганської областей будуть проводитися без ідентифікації.

"Ми як міністерство передбачили, що на період дії карантину плюс 30 днів, по-перше, всі нарахування зараз здійснюються - і пенсії, і соцвиплати. Людям гроші нараховуються і зараховуються на особистий рахунок в" Ощадбанку ". І вони в будь-який момент, коли буде можливість прийти у відділення "Ощадбанку", зможуть отримати всю суму або ту, яку вони вважають за потрібне, в межах тих нарахувань, які їм зробили органи соціального захисту", - підкреслив Замлинський.

Нагадаємо, на сьогоднішній день на кордоні з ОРДЛО працюють три пункти пропуску - "Станиця Луганська", "Мар'їнка" і "Новотроїцьке". Перетин через КПВВ "Станиця Луганська" здійснюється в реверсному режимі: з 7.00 д 13.00 відбувається пропуск громадян з тимчасово окупованої території, з 13.00 до 18.00 - в напрямку тимчасово окупованій території. Режим роботи КПВВ "Мар'їнка" - з 11:00 до 14:00.

Пріоритет в перетині КПВВ на час адаптивного карантину надається громадянам, що прямують з причин соціально-гуманітарного характеру при наявності підтверджуючих документів, і особам, які їдуть вступати до вишів. У той же час, громадяни, що перетинають КПВВ з тимчасово окупованої території України, проходять безконтактний скринінг температури тіла і опитування по контакту з хворими COVID-19. При цьому при перетині лінії розмежування на Донбасі і в Криму українців звільнили від обов'язкової самоізоляції і обсервації, за умови що вони пройдуть тест на коронавірусну хворобу методом ПЛР і він покаже негативний результат.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна змінила правила роботи КПВВ на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?