У ЗСУ зробили несподівану заяву про перемир'я на Донбасі - що там відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ зробили несподівану заяву про перемир'я на Донбасі - що там відбувається

У ЗСУ зробили несподівану заяву про перемир'я на Донбасі - що там відбувається
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак 30 липня виступив з досить несподіваною заявою про перемир'я на Донбасі. Незважаючи на обстріли з боку бойовиків, він назвав ситуацію навколо режиму стійкого і всеосяжного припинення вогню стабільною, зазначивши, що в зоні проведення ООС не зафіксовано ескалації або наступальних дій. Обстріли з боку бойовиків, за словами Хомчака, є провокаціями низького рівня, які окупанти влаштовують через неконтрольовані емоції. Про це Хомчак доповів президенту України Володимиру Зеленському під час традиційної селекторної наради, передає ONLINE.UA з посиланням на ОП.

"У зоні проведення ООС не зафіксовано ескалації або наступальних дій. Поодинокі обстріли не є системними і виявляють неконтрольовані емоції чи провокації на низькому рівні", - оцінив ситуацію з перемир'ям на Донбасі Хомчак.

При цьому в зведенні ООС 30 липня говориться, що за минулу добу зафіксовано один постріл з підствольного гранатомета, який здійснили збройні формування Російської Федерації поблизу населеного пункту Новолуганське. Цей постріл носив провокаційний характер і був неприцільним, тому українські захисники вогонь у відповідь не відкривали.

У той же час в Міноборони повідомили, що в першій половині дня 30 липня, бойовики здійснили два обстріли на Луганському напрямку. Зокрема, поблизу Новотошківського противник застосував підстовбурний гранатомет і стрілецьку зброю. Також неподалік Орехово окупанти задіяли стрілецьке озброєння.

"Ситуація в районі проведення операції залишається стабільною і повністю контрольованою Об'єднаними силами. Збройні Сили завжди готові виконувати завдання із захисту суверенітету і територіальної цілісності нашої країни, захистити мир і спокій українців", - додали в Міноборони.

Нагадаємо, що з півночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного і всеосяжного припинення вогню, про який домовилися на засіданні Тристоронньої контактної групи. Однак проросійські сили відразу ж його порушили, у чому, за традицією, звинуватили українських воїнів. При цьому міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає, що обстріли з боку проросійських бойовиків після оголошення режиму перемир'я на Донбасі є випадками порушення саме режиму тиші, але не означають порушення перемир'я як такого.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Верховній Раді відреагували на рішення Зеленського по Донбасу  щодо призначення Леоніда Кравчука новим главою української делегації ТКГ після відставки Кучми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?