Кремль українське громадянство не визнає - у Путіна шокували новою абсурдною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль українське громадянство не визнає - у Путіна шокували новою абсурдною заявою

Кремль українське громадянство не визнає - у Путіна шокували новою абсурдною заявою
Джерело:  online.ua

Скандал із затриманням бойовиків російської ПВК "Вагнера" під Мінськом набирає обертів. Після того, як в РНБО виступили з пропозицією екстрадувати з Білорусі громадян України, які були затримані разом з російськими бойовиками, в Кремлі виникла істерика. У команді російського президента Володимира Путіна заявили, що не визнають українського громадянства затриманих. Зокрема, спікер Кремля Дмитро Пєсков, коментуючи інцидент, заявив, що ці люди є росіянами і Москві ще потрібно зрозуміти, в чому їх звинувачують. Про це він заявив 30 липня російським журналістам, передає ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Кремль не визнає їх українського громадянства. Вони громадяни Росії. Ми спочатку повинні зрозуміти, в чому їх звинувачують", - відповів Пєсков на запитання, якою буде реакція російської сторони в разі можливої екстрадиції затриманих бойовиків в Білорусі в Україну, оскільки половина з них є українцями.

Пєскова також запитали, чому затримані громадяни не переслідуються в РФ за участь в бойових діях на Донбасі і в Сирії. Прес-секретар Путіна на це відповів, що йому не відомо про те, що саме це стало підставою для їх затримання. Також він заявив, що не має інформації про те, що ці громадяни воювали на Донбасі, але пообіцяв, що Кремль "буде враховувати" заяву письменника Захара Прилепіна, який підтвердив, що серед затриманих в Білорусі бойовиків є люди, з якими він був на сході України .

"А що таке ПВК Вагнера? У Росії де-юре такого поняття, як ПВК, немає. Є приватне охоронне підприємство, є фірми, а такого поняття, як ПВК, немає. Я не маю будь-яких даних про якісь військові компанії . Мені про це не відомо", - додав Пєсков.

Нагадаємо, в ніч на 29 липня співробітники КДБ Білорусі під Мінськом затримали 33 бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера". Білоруська влада оприлюднили імена затриманих. Як виявилося, всі вони брали участь у збройних конфліктах в Сирії, Лівііі, а 14 бойовиків воювали проти української армії в рядах бойовиків так званих "ДНР" і "ЛНР". Білоруські спецслужби вважають, що затримані входили в групу з 200 осіб, які прибули в країну для "дестабілізації обстановки в країні в період виборчої кампанії". Лукашенко після затримання бойовиків "Вагнера" під Мінськом зібрав термінову нараду з членами Ради безпеки, в ході якого зажадав терміново звернутися до Москви за поясненнями. Вранці 30 липня в Радбезі РБ повідомили, що стосовно затриманих порушили справу про підготовку теракту і вони почали давати свідчення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РНБО відреагували на затримання бойовиків російської ПВК "Вагнера" під Мінськом, серед яких є громадяни України. Заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Сергій Кривонос запропонував екстрадувати їх з Білорусі в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?