Нова марсіанська місія NASA з пошуку життя - що про неї відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

Нова марсіанська місія NASA з пошуку життя - що про неї відомо

Нова марсіанська місія NASA з пошуку життя - що про неї відомо
Джерело:  online.ua

Нова марсіанська місія NASA почалася у четвер, 30 липня. Найбільший в історії апарат-ровер відправили до Червоної планети для пошуків слідів стародавнього життя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Відомо, що розміри нового апарату Perseverance ("Наполегливість") сягають габаритів легкового автомобіля.

Довготривала місія повинна призвести до постачання на Землю проб марсіанського ґрунту — вперше в історії. Ці зразки планують дослідити для того, щоб з'ясувати, чи могло на Марсі бути життя.

Також шестиколісний апарат, який забезпечили камерами, мікрофонами, бурами й лазерами, повинен дослідити умови на Червоній планеті — для потенційних людських місій.

"Є причина, з якої ми звемо робота "Наполегливість". Тому що діставатися Марса важко. Це завжди важко. Це ніколи не було легко. Зараз це найважче, аніж будь-коли раніше, бо це все здійснюється посеред пандемії", - цитують медіа директора NASA Джима Брайденстайна, який виступив перед запуском.

Для Сполучених Штатів, єдиної країни з "портфоліо" успішних приземлень на Марсі, ця місія стане дев'ятою у своєму роді. За обсягом відправленого вантажу вона також стала рекордною.

Нагадаємо, попередньою американською місією на Червону планету став ровер Curiosity ("Цікавість"). Він надав дослідникам безліч цінних даних — світлин, відео та аналіз зразків ґрунту.

Новий апарат перевищує за розмірами попередника. На цьому фото можна побачити, наскільки великим був Curiosity, він справа від експертів NASA.

Як повідомляв ONLINE.UA, астрономи здивували новою заявою про Сонце й обертання планет навколо нього. Вони стверджують, що зірка насправді — не центр нашої системи. Цікаві подробиці — за посиланням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?