У Венедіктової приготували вкрай неприємний сюрприз Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

У Венедіктової приготували вкрай неприємний сюрприз Путіну

У Венедіктової приготували вкрай неприємний сюрприз Путіну
Джерело:  online.ua

Команда російського президента Володимира Путіна продовжує терор українців в окупованому Криму, на що не збирається закривати очі українська влада. Офіс генерального прокурора України звернувся до Міжнародного кримінального суду з інформаційним повідомленням про порушення прав власності на українському півострові з боку окупантів. У повідомленні зазначено, що за шість років окупації тисячі кримчан позбулися земельних ділянок та житла, що є грубим порушенням Четвертої Женевської Конвенції 1949 року і може кваліфікуватися як військовий злочин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ОГУ.

"Офіс генерального прокурора направив восьме повідомлення в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду, що стосується масштабних і системних порушень країною-агресором прав власності на тимчасово окупованій території півострова Крим", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що прокуратура АРК спільно з правозахисною неурядовою громадською організацією "Регіональний центр прав людини" на основі моніторингу сайтів окупаційних судів, незаконно створених РФ на українському півострові, проаналізували майже 9,5 тисяч незаконних "судових рішень" окупантів. Під час вивчення матеріалів було виявлено, що із загальної кількості постраждалих у 3712 осіб було незаконно вилучено земельні ділянки, а у 250 - руйнування нерухомості.

"Така практика окупаційної влади здійснюється по всій території Кримського півострова протягом більше 6 років із залученням практично всіх "судових органів"- 24 з 28 районних судів приймали відповідні незаконні рішення. Дії країни-окупанта є грубим порушенням ст. 53 і 147 Четвертої Женевської Конвенції 1949 року і можуть кваліфікуватися як військовий злочин ", - наголошується в повідомленні.

Правозахисники відзначають, що число постраждалих від незаконних дій окупантів зростає щодня.

Як відомо, основними аргументами окупантів при порушенні прав власності кримач є - незаконність передачі земельних ділянок у власність; відсутність оригіналів необхідних документів в архівах на півострові; віднесення земель до місць особливого режиму (після 2014 року); незаконність дозволів на будівництво, виданих українськими органами.

Українські правоохоронці та влада нагадують, що кримчани, які володіють майном в Криму, для України і всього цивілізованого світу залишаються законними власниками цього майна.

Нагадаємо, Путін підписав скандальний указ про землю в Криму в кінці березня поточного року. У ньому він розширив перелік територій, земельні ділянки яких не можуть належати "іноземцям" і "зарубіжним юридичним особам". У список потрапила більшість районів анексованих Криму і Севастополя, а також Керч, Ялта, Євпаторія та інші прибережні міста півострова. У новому указі глави Кремля відзначається, що громадяни, які не мають окупаційного примусового громадянства РФ і на законних підставах до окупації отримали у власність земельні ділянки на узбережжі півострова, тепер повинні їх або продати протягом року, або отримати російський паспорт, або переписати ділянку на фірму з реєстрацією РФ.

Українська прокуратура вже розслідує факт привласнення державної та приватної власності на тимчасово окупованій території Криму, що є порушенням міжнародного гуманітарного права. Влада України назвала чергове свавілля Путіна військовим злочином. Важливо розуміти, що в анексованому Криму майже 10 тисяч земельних ділянок, які належать громадянам України, потрапляють під указ Путіна. Їх власники можуть у будь-який момент права власності на них.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського приготували новий неприємний сюрприз Путіну через провокативну акцію проти України в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?