Рада ЄС завдала нищівного удару по команді Путіна - важливі дані
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада ЄС завдала нищівного удару по команді Путіна - важливі дані

Рада ЄС завдала нищівного удару по команді Путіна - важливі дані
Джерело:  online.ua

30 липня влада Європейського Союзу завдала нового удару по команді президента Росії Володимира Путіна - Рада ЄС вперше запровадила нові санкції проти росіян, які причетні до кібератаки, включаючи спробу кібератаки проти ОЗХЗ і кібератак, публічно відомих як WannaCry і NotPetya, а також операція Cloud Hopper. Під обмеження потрапили четверо росіян, а також Головний центр спецтехнологій Генерального штабу ЗС РФ - їм заборонили поїздки в ЄС та заморозили їхні активи. Крім того, фізичним і юридичним особам ЄС тепер заборонено надавати доступ до засобів особам і структурам з нового санкційного списку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіційний журнал ЄС.

"Сьогодні Рада вирішила ввести обмежувальні заходи відносно шести осіб і трьох організацій, відповідальних за різні кібератаки або причетні до них. До них відносяться спроби кібератак проти ОЗХЗ і кібератаки, широко відомі як WannaCry", "NotPetya" і "Operation Cloud Hopper", - йдеться в повідомленні прес-служби ЄС.

Відзначається, що в список санкцій потрапили росіяни Олексій Моренець, Євген Серебряков, Олег Сотников і Олексій Мінін, яких раніше спіймали в Гаазі, коли вони намагалися зламати комп'ютерну мережу Організації по забороні хімічної зброї. Також під санкції потрапили двоє громадян Китаю і дві структури, пов'язані з Китаєм і КНДР.

Варто звернути увагу на те, що ще в лютому з'явилася інформація, що Євросоюз може ввести санкції проти структур, пов'язаних з Росією і Китаєм, а також кількох приватних осіб через кібератаки. Ще тоді зазначалося, що ці заходи можуть стати першим випадком застосування режиму кіберсанкцій ЄС, який, зокрема, передбачають заборону на в'їзд і заморожування активів. Однак тільки в липні 2020 року, після кількох гучних міжнародних скандалів, в ЄС остаточно увірвався терпець.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посол України в США Володимир Єльченко озвучив нове попередження команді російського президента Володимира Путіна. Він звернув увагу на те, що незабаром санкції проти Росії можуть посилити. За словами українського дипломата, якщо РФ буде продовжувати свою поточну політику, можливе відключення РФ від системи SWIFT. На думку Володимира Єльченка, цей новий санкційний удар негативно вплине і на партнерів Росії. Як відомо, SWIFT - це міжнародна міжбанківська система передачі інформації та здійснення платежів. У неї входять понад 10 тис банків з 210 країн. Кожен банк, який підключений до системи, має свій унікальний SWIFT код. Для здійснення платежу в Європі досить знати SWIFT код банку та IBAN код одержувача.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?